FOTO: null

Penzionisani američki general Vesli Klark, koji je bio komandant NATO-a tokom bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, rekao je da su tokom bombardovanja korišćene kasetne bombe sa osiromašenim uranijumom, kao i da bi to opet dozvolio s ciljem ,,zašti

On je to bez imalo kajanja priznao u intervjuu za američki portal "Democracy Now", gdje je govorio o bombardovanju Jugoslavije, o upotrebi kasetnih bombi, osiromašenom uranijumu, ali i o bombardovanju Radio-televizije Srbije (RTS).

Na pitanje da li se kaje zbog svih dešavanja, Klark je rekao da žali zbog toga i da je to moralo da se desi, ali je dodao da ne duguje izvinjenje ljudima koji su izgubili živote i da je Slobodan Milošević kriv za sve. Na pitanje da prokomentariše bombardovanje RTS-a, koje je Amnesti internešnal nazvao ratnim zločinom i koje su osudile sve svjetske novinske agencije,

Klark je odgovorio da su oni upozorili tadašnjeg predsjednika Slobodana Miloševića da će RTS biti meta napada.

Klark je rekao da je RTS za vrijeme rata bio komandni centar te da je zbog toga bio legitimna meta za bombardovanje koje je odobreno od strane američke administracije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )