FOTO: InfoBijeljina.com

Proteklog vikenda je u Veneciji održano četvrto, završno kolo, Svjetske karate 1. lige za mlade.

Nakon odličnih rezultata u predhodna dva kola u Sofiji i u Umagu takmičari i takmičarke KK UNSU još jednom su potvrdili da spadaju u sam vrh svjetskog karatea i da imaju potencijal i kvalitet za to.

- Ovaj put smo zbog nedostatka finansijskih sredstava i iscrpljenosti od veoma duge i zahtjevne takmičarske sezone nastupili sa tri naša predstavnika, kažu u KK "UNSU".

U juniorskoj konkurenciji nastupao je Saša Nedić u kategoriji (76+), dok je u ženskoj juniorskoj u kategoriji (59+) nastupala najbolja juniorka u Klubu Dajana Kalajdžić. U kadetskoj ženskoj konkurenciji takmičila se Sara Kalajdžić.

Prvog dana Lige nastupao je Nedić, od prije nekoliko sedmica novi šampion Balkana u ovoj kategoriji.

Saša Nedić je nastupao uprkos bolesti, pobjeđivao je sve do petog kola u meču finala grupe koji je pobjednika vodio u polufinale, gdje ga je zaustavio predstavnik Maroka. Za bronzu su ga čekala dva meča, od kojih je u prvom pobijedio iskusnog amerikanca Bradena, a nakon toga u finalnom meču za bronzu, iscpljen zbog zdravstvenog stanja, rezultatom 1:2 gubi od grka Mastroganisa.

Tako posle Umaga još jednom zauzima visoko peto mjesto što u konkurenciji 85 takmičara predstavlja visok plasman i dobar i zavidan uspjeh.

Nedić je trenutno osmi na rang listi Svetske karate1 lige, a 27. na opštoj EKF rang listi.

Istog dana na tatami je izašla i klubska najbolja juniorka Dajana Kalajdžić koja je već u prvom kolu dobila aktuelnu prvakinju Evrope i drugu na svjetskoj WLF rang listi najboljih juniorki svijeta u kategoriji (59) Kydonaki, od koje je izgubila rezultatom 4:7.

Drugog dana Lige, nastup je čekao kadetkinju Saru Kalajdžić kojoj je ovo bio debi kadetskoj konkurenciji kada je u pitanju Svjetske karate1 lige za mlade.

U prvom kolu Sara je bila slobodna, da bi u drugom, posle 0:2 protiv odlične Španjolke Peinado uspjela preokrenuti na 3:2 i tako se plasirati dalje. U trećem kolu čekala ju je još jedna kvalitetna takmičarka iz Mađarske (Lintz) koju je Sara pobjedila tijesnim rezultatom 1:0. Četvrto i možda odlučujuće kolo za ulazak u završnicu i borbu za medalje za protivnicu je imala Ruskinju Egorovu od koje je izgubila rezultatom 1:2.

- Ono što je važno napomenuti jeste činjenica da smo iako sa vrlo malim budžetom uspjeli da učestvujemo u čak tri od četiri kola Lige (u Meksiku nismo nastupali zbog velikih troškova), i da smo time pokazali da smo klub koji prepoznaje značaj učešća na ovakvoj sceni i da imamo visoke ciljeve. Ostvareni rezultati su zadovoljavajući, obzirom na uslove u kojima naši takmičari treniraju u poređenju sa onim iz velikih zemalja. Naši takmičari su predstavljali kako klub tako i Grad Bijeljinu, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, i kao takvi sigurno zaslužuju bolji status i pomoć u ostvarivanju ciljeva. Nadamo se da će to konačno neko od nadležnih institucija prepoznati i u narednoj godini nas vrednovati prema rezultatima koje postižemo, dodaju u KK "UNSU".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )