FOTO: InfoBijeljina.com

U organizaciji KK “16-a” i Karate saveza BiH u subotu je u sportskoj dvorani Borik u Banjaluci održano Državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore.

U konkurenciji 92 kluba sa preko 450 učesnika KK "UNSU" se predstavio sa osam učesnika u pojedinačnim borbama u muškoj i ženskoj kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

U kadetskoj konkurenciji u kategoriji [-47] imali su dvije predstavnice i obje su se kroz vrlo kvalitetne mečeve uspjele izboriti za medalje, a time i za mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine za nastup na Balkanskom prvenstvu početkom decembra u Dubrovniku.

Jelena Tripunović je nova kadetska viceprvakinja BiH, dok je Sara Kalajdćić bila treća.

Takođe u kadetskoj ženskoj konkurenciji, ali u kategoriji [-54] Nikolina Paprica je nakon dvije pobjede u meču za polufinale poražena minimlnim rezultatom, a nakon toga i u meču za bronzu.

U muškoj kadetskoj konkurenciji Aleksandar Jović je, iako dobar u pripremnom period, ipak poražen u drugom kolu, nakon čega nije imao priliku da se kroz repasaž ispravi.

U juniorskoj konkurenciji KK "Unsu" je imao četvoro predstavnika. Dajana Kalajdžić u ženskoj konkurenciji [59+] je zaustavljena u četvrtfinalu da bi u repasažnom meču za bronzu, nakon vođstva 1:0 i još nekoliko nedosuđena poena u poslednjim trenutcima meča njena protivnica preokrenula.

U muškoj konkurenciji juniora u kategoriji [-61] Obrad Đurić je bio u prilici za bronzu ali je nije iskoristio.

U kategoriji [-68]Aleksandar Ivković je do polufinala briljirao, zatim je poražen u meču za finale, te odlukom sudija i u meču za bronzu.

Četvrti predstavnik u juniorskoj konkurenciji u kategoriji [76+] Saša Nedić je pored jako nepoželjnog žrijeba došao u priliku da se bori za finale, imao je prednost, ali je napravio grešku koja će ga uz pomoć sudija udaljiti od finala. Nakon tog meča Nedić je imao loš pristup u meču za bronzu pa su uslijedile kazne i poraz.

-Na kraju, kada sumiramo nastupe i rezultate naših takmičara sa dvije medalje i dva mjesta u reprezentaciji, te čak tri peta i dva sedma mjesta, sa jedne strane možemo biti zadovoljni ostvarenim, ali ipak ostaje žal, jer smo pored već osvojene dvije medalje imali jedno četvrtfinale i čak tri polufinala u kojima smo svojim greškama, ali i namjernim ili nenamjernim greškama sudija, zaustavljeni. Nakon toga čak četiri direktna meča za odličja i plasman na Balkansko nismo iskoristili, kaže Goran Ivković, predsjednik Kluba

U Klubu kažu da će analizirati greške, ispraviti ih do narednog prvenstva i još snažnije napadati najviše plasmane. Slede pripreme za nastup na Balkanskom šampionatu u Dubrovniku početkom narednog mjeseca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )