FOTO: null

U subotu je u Jajcu, u organizaciji karate saveza Bosne i Hercegovine i tehničkoj organizaciji karate kluba "Kumite" održano državno prvenstvo za djecu do 13 odina, u katama (pojedinačno i ekipno) i borbama pojedinačno.

U konkurenciji 900 takmičara iz čak 110 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine predstavnici UNSU kluba iz Bijeljine izborili su se za tri medalje. Anđela Knežević postala je nova državna prvakinja u borbama, u kategoriji djevojčica 13 godina (-39kg), Marija Gavrilović osvojila je bronzanu medalju u kategoriji djevojčica 10 godina (-30kg), a Marija Trifković se takođe uspjela izboriti za bronzanu medalju, u kategoriji djevojčica 10 godina (-36kg). `

"Sve tri naše takmičarke ovim rezultatima obezbjedile su plasman i mjesto u Reprezentaciji BiH sa kojom će već za nekoliko dana nastupati na Balkanskom šampionatu u Beogradu. Ponosni smo što je naš klub i naš Grad dobio nove reprezentativke BiH i što smo još jednom pokazali da naša škola karatea za kratko vrijeme postojanja polako postaje prepoznatljiva i jedna od najuspješnijih u okruženju", rekao je trener UNSU-a, Goran Ivković.

Pored osvajača odličja klub UNSU je predstavljalo još četvero takmičara, koji su u veoma jakoj konkurenciji takođe imali dobre nastupe. 

Vukašin Tripunović (2008) je nakon veoma dobrih nastupa u obje discipline i nakon sedam pobjeda i dva poraza poražen i u mečevima za bronzane medalje. Predrag Bjelica (2008) i Anja Đurić (2008) u borbama poraženi su u četvrtfinalu, bez prava na repasaž, kao i Milica Mia Vujić (2009) u katama. 

Na ovo sve treba dodati dobar nastup Gavrilovićeve u katama, gdje je uz treće mjesto u borbama, sa četiri pobjede i jednim porazom ostala bez odličja u ovoj disciplini. 

"Rezultati koje smo postigli na ovom državnom prvenstvu u nezapamćenoj konkurenciji su više nego odlični i svi mi u klubu smo jako ponosni zbog toga. Možda smo mogli i više jer smo izgubili u tri meča za bronze, a isto tako neke naše jako kvalitetne takmičare nismo poveli na Prvenstvo zbog povreda i nedostatka finansijskih sredstava. Među njima prije svih, a zbog povrede, nije putovao Kadirić Sanjin prošlogodišnji državni prvak koji bi sigurno potvrdio ono što jeste. Podsjećamo, da smo uoči ovog prvenstva, bili najuspješniji klub na regionalnom prvenstvu, među četiri najuspješnija na republičkom, a evo i na državnom sa samo sedam učesnika, po uspješnosti među pet klubova iz Republike Srpske to sve i potvrdili", istakao je Ivković. Već u četvrtak ekipa UNSU-a putuje u Beograd na Balkansko prvenstvo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )