FOTO: null

KK “Šampion” iz Bijeljine, jedini je klub u regiji koji je prošao prvi krug u RS i BiH na svim izbornim, bodovnim i kontrolnim prvenstvima države i time izborio nastup na predstojećem 21. Balkanskom dječijem šampionatu koje će se održati od 27. -29. maja

Na nedavno održanom  kvalifikacionom takmičenju u Bihaću, jednom od najvećih karate događaja u regionu, KK “Šampion” dobio je  4 nova reprezentativca RS i BiH za 2016., izborivši se između 700 takmičara i takmičarki iz ukupno  8 država regiona. 

Na predstojećem Balkanskom prvenstvu, koje se održava u Srbiji, tačnije u Beogradu, KK “Šampion” pripremao se pet mjeseci, učestvujući na svim izbornim, kontrolnim tj.bodovnim turnirima i prvenstvima države. Zvanično i trenutno klub ima četiri reprezentativca i reprezentativke RS i BiH.

“Treba istaći da ove godine imamo tri reprezentativca manje, iz razloga sto su isti prešli u stariju uzrasnu kategoriju. Takođe, od njih očekujemo da ove godine postanu opet najbolji u svojoj uzrasnoj kategoriji i potvrde status reprezentativca.Želim obavijestiti javnost da će BiH biti organizator Balkanskog prvenstva za kadete juniore i seniore, koje će se održati u Sarajevu, što nas posebno raduje”, kaže Milorad Marković predsjednik KK “Šampion” i  predsjednik Karate federacije RS i BiH.   

Reprezentativci “Šampiona” koji će nositi grb nacionalne Reprezentacije RS i BiH za 2016. godinu su: aktuelni balkanski šampion Lazar Marković , Uroš Radan vicešampion Balkana, Sara Kalajdžić bronzana sa Balkanskog šampionata i karatistkinja Jovana Stevaović.

Na nedavno održanom kvalifikacionom takmičenju u Bihaću kadetskoj i juniorskoj kategoriji KK “Šampion” dobio je  2 šampionke, koje će u ekipnom takmičenju nastupiti u Istanbulu, a na zadnjem izbornom takmičenju u Bugojnu u kategoriji za pionire i pionirke KK “Šampion” dobio je 4 nova šampiona.

“Učestvovali smo na 20 turnira u ovoj godini, što izbornih, što kontrolnih. tj bodovnih na 4 prvenstva države  za sve uzrasne kategorije: pionire, pionirkinje, kadete, kadetkinje i juniore.Naravno da je u ovoj godini izuzetno teško ponoviti ostvarene rezultate.Naš klub bi bio zadovoljan kada bi osvojio bar  jednu od medalja na Balkanskom prvenstvu, znajući o veličini i težini događaja” kaže za InfoBijeljina Milorad Marković predsjednik kluba.

Piše: Snežana Milošević 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )