FOTO: InfoBijeljina

Košarkaški klub Radnik obilježio je današnjom sjednicom Skupštine kluba veliki jubilej, 60 godina od osnivanja, a u planu je da budu organizovani i drugi sadržaji kada epidemioliška situacija dozvoli.

Sjednici su pored članova Skupštine kluba, prisustvovali i predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske, generalni sekretar saveza, članovi Upravnog odbora saveza i predstavnici Gradske uprave Grada Bijeljina.


“Šezdeset godina nije malo. Za mene lično, 50 godina života sa Košarkaškim klubom „Radnik“, je 50 godina veze i ljubavi. To su godine prepletene slogom, zajedništvom, drugarstvom, odricanjem, znojem, treninzima, ljubavima, brakovima, formiranjem ličnosti koje su bile u košarci. Kada se okrenem iza sebe i shvatim da je period od 60 godina sve to donio i prirodno je da ovaj grad obilježi 60 godina Košarkaškog kluba „Radnik”, rekao je Miodrag Stojanović, predsjednik Skupštine Košarkaškog kluba „Radnik“


Predsjednik kluba Mladen Petrović istakao je da su velika očekivanja vezana za što raniji ulazak u Premijer ligu BiH, što im je ujedno bio i cilj na početku sezone.“Ovo je prvi put da KK Radnik ima sve selekcije i trenutno smo sa svim mlađim selekcijama na prvom mjestu. Uspješno vodimo sve selekcije i mislim da smo Radnik stavili na zdrave noge. U budućnosti očekujemo podršku i sponzora i grada da bismo napredovali dalje, kako smo i krenuli”, rekao je novinarima Mladen Petrović, predsjednik KK “Radnik”.


Na sjednici koja je održana u Centru za kulturu Semberija predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević uručio je klubu plaketu za izuzetan rad, za doprinos, za tradiciju koju ovaj klub njeguje.


“Bijeljina je grad sporta, Bijeljina je grad košarke, odbojke, dvoranskih sportova možda malo više od fudbala mada se neke kolege neće složiti, ali ja iskreno mislim tako. 60 godina jedan je veliki jubilej, jubilej koji je na ponos čitavom gradu i KK Radnik”, izjavio je Aleksandar Đurđević, predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske.


Košarkaški klub Radnik trenutno igra prvu ligu Republike Srpske a očekuju da se što prije plasiraju u Premijer ligu BiH. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )