FOTO: null

Profesor na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu Rade Kisić rekao je sinoć u Bijeljini da je Crkva prije svega sabor vjernih, te da Sveta Trojica predstavlja izvor sabornosti.

"Sveta Trojica, kao uzor i izvor sabornosti, odnosno Otac, Sin i Sveti Duh, tri ličnosti i jedan Bog su različite, a savršeno sjedinjene", rekao je Kisić i dodao da svi hrišćani teže da se ujedine u Crkvi u tijelu Hristovom, ostajući pritom različite ličnosti.

Kisić je tokom predavanja o temi "Sabornost Crkve - kao projava Vaskrsenja" rekao da se sabornost u životu Crkve pojavljuje na više načina - na ličnom, te planu pojedinca, eparhije i univerzalne crkve.

"Sve ovo povezujemo sa vaskrenjem, budući da se nalazimo u vaskršnjem postu i da se pripremamo za praznik Vaskrs", rekao je Kisić i dodao da "kroz sabornost Crkve ljudi imaju predukus vaskrenja, odnosno Carstva Božijeg".

Kisić je ocijenio da predavanja koja organizuju Misijski fond i Eparhija zvorničko-tuzlanska u okviru Vaskršnjeg posta mogu da posluže kao primjer drugim eparhijama.

Predavanje profesora Bogoslovskog fakulteta u Beogradu bilo je drugo od ukupno pet koliko će ih organizovati Misijski fond Eparhije zvorničko-tuzlanske uoči Vaskrsa.

Naredno predavanje biće održano 15. marta kada će NJegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački Grigorije govoriti o temi "Postojati kao biće slobode".

Predavanje docenta na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu Rastka Jovića o temi "Kada učiniste jednome od ove moje najmanje braće, meni učiniste" planirano je za 22. mart.

Ovogodišnji Vaskršnji ciklus predavanja zatvoriće 29. marta NJegovo preosveštenstvo episkop slavonski Jovan predavanjem o temi "Jasenovac viđen iz Svete zemlje".

Iz Misijskog fonda Eparhije pozivaju građane da prisustvuju predavanjima o pravoslavlju i podsjećaju da je ciklus predavanja u okviru Božićnog posta bio izuzetno posjećen.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )