FOTO: null

Nastavlja se oblačno, tmurno i svježe vrijeme. Prijepodne će slaba kiša padati povremeno, a popodne će biti uglavnom suvo uz vrlo slabu kišu samo ponegdje na istoku.

Na jugu toplije uz sunčane periode i promjenljivu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 12°C do 18°C, na jugu toplije do 23°C, u višim predjelima oko 10°C.

BIOPROGNOZA: Povećana naoblaka uglavnom će uzokovati lošije raspoloženje kod osjetljivih osoba, a hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i prikladno se obući u jutarnjim satima, kada će i osjet hladnoće biti pojačan. Na jugu zemlje sunčanije, pri tome uz sjeverno strujanje, stoga temperature neće biti suviše visoke.

UTORAK: U BiH pretežno oblačno, u Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Jače naoblačenje sa juga krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu Hercegovine od 8 do 12, a najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 10 i 16, u Hercegovini od 19 do 24 stepena.

SRIJEDA:  U Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu Hercegovine od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 11 i 17, u Hercegovini od 17 do 23 stepena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )