FOTO: null

Milorad Dodik razgovarao sa čelnicima Kompanije “Dongfeng”. Ova kompanija zainteresovana je i za izgradnju TE Gacko

Predsednik Srpske Milorad Dodik prvog dana posete Kini sastao se sa Zou Leijem, predsednikom uprave “Dongfeng elektrik”, kompanije koja je izgradila Termoelektranu “Stanari” i s njim razgovarao o mogućnostima novog investiranja i uspostavljanje specijalnih ekonomskih zona u RS.

Kinezi su najavili da će Srpskoj ponuditi rešenja sa najkvalitetnijom tehnologijom i opremom.

- Za Srpsku je veoma važna saradnja sa ovom korporacijom, jer je jedna od vodećih u svetu u proizvodnji opreme za električnu energije - izjavio je Dodik za RTRS.

Razgovarali su i o mogućnostima izgradnje termoelektrane u Gacku, ali i otvaranja specijalizovanih ekonomsko-trgovinskih zona u RS.

- Najava novih projekata u energetici koje bi ova kompanija trebalo da realizuje u RS veoma je značajna. Ova kompanija pokazala je u Stanarima da može finansirati, izgraditi i predati na upotrebu termoelektranu - kazao je Dodik.

On je naveo da kompanija proizvodi opremu za različite vidove električne energije - termo, hidro, nuklearne, solarne.

- Specijalizovane ekonomsko-trgovinske zone bi mogle da bitno povećaju naš razvoj i ekonomiju. Verujem da ćemo u tome uspeti - rekao je Dodik.

PARTNERSTVO

Dodik će sa guvernerom kineske pokrajine Sečuan Jinom Lijem razgovarati o partnerstvu ove pokrajine i Srpske, a u Pekingu će sa internacionalnim sekretarom Komunističke partije Kine potpisati sporazum o saradnji i partnerstvu SNSD i te partije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )