FOTO: null

Rodoljub Roki Vulović, bijeljinski muzičar i tekstopisac, kaže da zahvaljujući internetu proživljava drugu mladost. Njegove pjesme o semberskim i krajiškim ratnim brigadama imaju milionske preglede širom meridijana.

Čak i kineske vojne jedinice su otpjevale neke od njegovih pjesama kojih je od 92 do 95 godine Vulović snimio 65. 

Popularnost mu prija, a kako kaže sve češće dobija mejlove s raznih meridijana, u kojim mu inostrani muzičari nude saradnju, a mediji interesovanje za reportažu o njemu. 

Početkom 70-tih dok je studirao u Beogradu nudili su mu da ostane u prestonici i profesionalno se bavi muzikom. Nije pristao jer je želio siguran posao, kaže. 

Vratio se u Bijeljinu i počeo raditi kao profesor, ali i danas čuva jedinu singlicu iz tog perioda sa pjesmama Kristina i Napustićeš me ti.

Uporedo sa profesorskim radom, nastavio je baviti se muzikom, imao je bend i svirao u mnogim gradovima. Tri decenije kasnije pripremio je album sa ljubavnim pjesmama, a snimiće i pjesmu o Republici Srpskoj. 

Tekst je završio a uskoro će i muziku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )