FOTO: Tanjug

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo podijelila je danas na Twitteru snimak kineskih studenata koji na srpskom jeziku šalju poruke podrške građanima naše zemlje u borbi protiv virusa korona.

"Ovo su studenti koji su tek počeli da uče srpski jezik. Uverena sam da će postati naslednici čeličnog prijateljstva Kine i Srbije", navela je ambasadorka na ovoj društvenoj mreži.

Snimak počinje i završava se pjesmom koju je na srpskom jeziku i uz gitaru otpjevao jedan od kineskih studenta, uz posvetu je "dragim prijateljima u Srbiji".

Uz pjesmu, u kojoj poručuje srpskom narodu da mu želi sve najbolje i da su "prijatelji iz Kine" uz nas, smenjuju se snimci kineske televizije CHTV, na kojima se vide puste ulice iz Srbije, kao i način na koji je u Beogradu dočekan avion iz Kine, sa medicinskom pomoći.

Većina studenata ukazuje na čelično prijateljstvo dvije zemlje i izražava uvjerenje da će dva naroda zajedno pobijediti poteškoće.

"Napred Srbija", "Volimo Srbiju", "Bori se Srbijo", poručuju kineski studenti u videu koji možete pogledati OVDJE.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )