FOTO: null

U trendu je oslikavanje ukrasa za jelku motivima iz prirode, pa eto odlične prilike da uposlite porodicu. Zemljani i prirodni motivi odnose prevagu nad veštačkim snegom i šljaštećim ukrasima

Ako bi se jednom rečju morao opisati trend prazničnog ukrašavanja doma bila bi to jednostavnost. Za razliku od ranijih godina kad su dekorateri predlagali da novogodišnja dekoracija bude u skladu sa glamurom i luksuzom, ove godine savetuju kićenje u skladu sa prirodom.

Zemljani i prirodni motivi odnose prevagu nad veštačkim snegom i šljaštećim ukrasima, i kad je reč o materijalima i boji i oblicima. Za jelku dekorateri predlažu ukrase inspirisane prirodom. U trendu su oblici šišarki, snežnih pahulja, zvezda, pera. Ukrasi u obliku životinja takođe su popularni, a često su oslikani scenama iz životinjskog carstva sa jelenima, vevericama i sovama kao glavnim junacima i orhidejama i palminim lišćem u pozadini.

Popularan je i morski svet, pa se ukrasi oslikavaju motivima riba, meduza, korala i školjki. Ako ne možete da pronađete takve dekoracije u radnji, eto odlične prilike da uposlite celu porodicu i da zajedno sa mališanima napravite unikatne ukrase sa nekim od ovih motiva. Kad je reč o materijalima, prednost treba dati ukrasima od drveta nad plastičnim.

Nastavlja se trend ukrasa od tekstila koji sve više potiskuje kugle jarkih boja. Savetuje se disproporcija u veličini, odnosno kombinacija malih i velikih ukrasa, kao i različitih oblika.

Dekoracija u jednoj boji, da li u beloj, zlatnoj ili zelenoj, ima svoje poklonike jer je svedena, a opet efektna. Ali neka i ostatak doma isprati tu priču, pa nabavite praznične detalje u istoj boji koju ste izabrali za jelku. Tradicionalna crvena i zelena su i dalje na tronu kad je reč o bojama, ali iz prikrajka se pojavljuje plava, i to sve nijanse, a posebno tirkizna.

Kad okitite jelku, obratite pažnju i na ostatak kuće. Višak ukrasa možete da rasporedite po stočićima ili da napravite venac za ulazna vrata. Drveni detalji daju domu rustični izgled, izvadite iz ormara sve što imate od drveta, da li korpe u koje možete staviti poklone, vaze u koje bi odlično "legle" crvene grančice, poslužavnike na koje možete da rasporedite sveće. Jer, sveće, da li crvene ili bež, nezaobilazan su detalj u prazničnoj dekoraciji doma. Ako imate stare dečje igračke, one takođe mogu da postanu deo dekoracije.

Savet plus: Kad je reč o osvetljenju, topla zlatna boja preuzima primat u odnosu na hladno belo svetlo, pa imajte to u vidu kad birate lampice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )