FOTO: novosti.rs

Na bilećkom polumaratonu veliki broj učesnika iz 13 zemalja svijeta. Kenijci Abel Rop i Ruden Bada pobjednici su ove trke. Srđan Samardžić iz Brčkog kroz cilj je prošao iza trojice takmičara iz Kenije

Atletičari iz Kenije Abel Rop i Ruden Bada pobjednici su 2. bilećkog međunarodnog polumaratona, na kojem je učestvovalo preko 100 polumaratonaca iz 13 zemalja svijeta. Pobjednici polumaratona kažu da su prezadovoljni organizacijom takmičenja, da je staza duga 21 kilometar bila teška, sa dosta uspona i padova, a da im najveći problem predstavljalo toplo vrijeme.

- Ovo mu je prvi put da sam ovde u Bileći. Zadovoljan sam trkom, dobrom stazom koja je bila i naporna, a malo nam je otežao posao ova velika temperatura - rekao je Rop.

Njegova zemljakinja takođe ističe neočekivano toplo vrijeme.

- U principu je bilo naporno, zainteresovana sam da ovde ponovo trčim. Nisam se nadala da će biti ovako toplo i zato je trebalo uložiti dosta snage da se istrči trka - naglasila je Bada.

Srđan Samardžić iz Brčkog kroz cilj je prošao iza trojice takmičara iz Kenije, koji su, kako kaže, diktirali jak tempo trke.

- Osvojio sam četvrto mjesto i veoma sam zadovoljan svojim rezultatom s obzirom na to da su prva tri mjesta dobili Kenijci, koji su očekivano, dominirali na ovoj trci - rekao je Samardžić.

S njim se slaže i Miloš Milosavljević, polumaratonac iz Beograda, petoplasirani takmičar.

Među takmičarkama bila je i učesnica dve olimpijade Slađana Perunović iz Nikšića, koja je prošle nedelje trčala maraton i došla je samo da podrži organizatora.

- Prošle nedelje sam trčala maraton. Nisam jurila plasman, ni rezultat, došla sam na poziv organizatora i vjerujem da ću i sledeće godine trčati u Bileći - rekla je Perunovićeva.

U Zavičajnom klubu “Osvit”, koji je idejni tvorac i organizator takmičenja, polumaraton je ispunio očekivanja, a pobjednici su učenici V razreda OŠ “Petar II Petrović Njegoš” iz Bileće i njihova učiteljica Marijana Dunđerović, koji su istrčali trku zadovoljstva.

- Ljepota trke zadovoljstva bila je što je jedan razredni starješina sa svojim razredom trčao trku zadovoljstva, to je u stvari najveća dobit - istakao je Miodrag Hrnjez, predsednik “Osvita”.

Bilećki polumaraton imao je i trke za najmlađe stanovnike tog grada.

Bilećka staza je duga 21,1 km i trči se najljepšim dijelovima grada. Start i cilj je u centru grada, a trči se između znamjenitih parkova, ulicama “kamenih kuća”, dijelom predgrađa, obalom najvećeg vještačkog jezera na Balkanu. Polumaraton se trči dva kruga od po 10,5 kilometara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )