FOTO: Turkish Airlines EuroLeague

Cedevita je promijenila praktično cio tim, trenera i klupsku filozofiju, Budućnost je dovela novog trenera, mijenjala neke igrače i angažovala jednog od nosilaca igre Norisa Kola, a i Partizan je pojačavao tim tokom sezone sa trenerom Andreom Trinkijerijem na čelu.

Do ove nedelje Crvena zvezda bila je jedini tim među kandidatima za titulu koja je imala na okupu istu grupu koja je ljetos počela priprema. Dugo se spekulisalo hoće li i kada crveno-bijeli povući svoj potez. Povukli su ga, dovedeno je dobro poznato i zvučno ime – Kelvin Kresvel Rivers, poznatiji kao Kej-Si Rivers.

Amerikanac ima 31 godinu, visok je 196 cm i igra na pozicijama dvojke i trojke. Sezonu je počeo u Ređo Emiliji u kojoj je nastojao da se oporavi od čudnog ljeta iza sebe. Mnogi su očekivali da i treću godinu u nizu bude u Panatinaikosu, ali nepovjerenje u njegove kvalitete poraslo je zbog konstatovane autoimune bolesti zbog koje je neko vrijeme odsustvao – nešto slično je zadesilo i pojedine NFL igrače, kao i teniserku Venus Vilijams.

Bilo je čak glasina da neće moći da se vrati na parket, ali srećom stanje nije bilo toliko ozbiljno koliko se u prvi mah činilo. Trenirao je samostalno u Kaliforniji, a u dresu Ređo Emilije, koja je doduše poslednja na tabeli Serije A sa skorom 5-14, prosječno je na deset utakmica bilježio 15,6 poena (40,3% za dva, 31,6% za tri), 4,9 skokova i 2,4 asistencije.

“To je bilo nešto što nisam mogao da kontrolišem. Mislim da ljudi neće to razumjeti, nisam mogao da podignem ruku, nisam imao snagu koju sam nekada imao. Srećom, slučaj je bio takav da smo mogli da se izborimo sa time i mišići su mi jači nego što su bili. Brinem o svom tijelu i daleko od toga da sam 'gotov'. Tek mi je 31 godina i sada sam savršeno dobrog zdravlja, spreman da igram košarku“, rekao je Rivers u intervjuu za Eurohoops početkom oktobra.

Italija i klub manjeg renomea bili su odgovarajući početak, Rivers je imao veliku slobodu i nešto niže procente šuta nego u prethodnom dijelu karijere, ali vratio se u ritam. Njegov krajnji cilj koji će skoro sigurno i ostvariti jeste povratak u Evroligu u kojoj je proveo pet sezona, i to na najvišem nivou, a Zvezda je imala dovoljno sreće da bude stepenik u ostvarenju tog cilja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )