FOTO: null

BIJELJINA - Službenici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina kaznili su za gotovo mjesec dana 813 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, saopšteno je iz policije.

Iz CJB navode da su od 18. jula do 12. avgusta sproveli republičku akciju "Pojas", sa posebnim akcentom na upotrebu bezbjednosnog pojasa i sigurnosnih sjedalica za djecu. 

"Tokom akcije, zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 813 vozača, 28 suvozača i devetoro putnika u vozilu", navedeno je u saopštenju. 

Službenici Centra podsjećaju učesnike saobraćaja da je obavezno da koriste pojas, kako u svojstvu vozača i suvozača, tako i u svojstvu putnika. 

Djeca starosti do pet godina trebalo bi da budu smještena na zadnjem sjedištu u sigurnosnoj sjedalici, dok je za djecu od pet do 12 godina propisano da koriste bezbjednosni pojas. 

Na prednjem sjedištu vozila ne smiju da se nalaze djeca do 12 godina, dok se djeca do dvije godine starosti smiju voziti na prednjem sjedištu u sigurnosnoj sjedalici koja je okrenuta suprotno od smjera kratanja vozila, sa isključenim vazdušnim jastukom na mjestu suvozača.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )