FOTO: null

Svi magistralni i lokalni putevi na području Grada Bijeljina su prohodni, a sve raspoložive ekipe i mašine preduzeća Bijeljina-put, Buk-promet i Komunalac intenzivno rade na uklanjanju snijega sa saobraćajnica i javnih površina.

Ovo je konstatovano na sastanku gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa predstavnicima preduzeća zaduženih za održavanje puteva i javnih površina u gradu, te sa načelnicima odjeljenja komunalne policije, odnosno, stambeno-komunalnih poslova i zaštite životne sredine. 

Na sastanku je istaknuto da gradska Zimska služba ulaže maksimalne napore na uklanjanju snijega, a snijeg je do sada uklonjen sa oko 60 odsto ulica u užem gradskom području i oko 80 odsto lokalnih puteva, saopšteno je iz kabineta gradonačenika. 

Teškoće u čišćenju saobraćajnica izaziva niska temperatura vazduha koja trenutno onemogućava djelovanje soli, kao i utaban snijeg na ulicama u užem gradskom području. 

Ekipe Zimske službe će nastaviti čišćenje snijega sa saobraćajnica i javnih površina, a građanima je upućen apel da imaju razumijevanja za objektivne teškoće koje donose zimski uslovi. 

Na sastanku je ukazano na to da preduzeće "Komunalac" ima obavezu da ukloni snijeg samo sa trotoara ispred javnih ustanova, a da građani i pravna lica, odnosno, korisnici nekretnina imaju obavezu da uklone snijeg sa trotoara ispred zgrada, pripadajućih građevinskih parcela, stambeno-poslovnih zgrada, poslovnih prostora, objekata u izgradnji i neizgrađenog građevinskog zemljišta. 

Kazne predviđene za neizvršavanje ove obaveze su 300 do 600 KM za fizička lica, 500 do 800 KM za preduzetnike, 350 do 650 KM za odgovorna lica u pravnom licu i 1.500 do 4.500 KM za pravna lica, a kontrolu vrši Komunalna policija. 

Snabdijevanje vodom, električnom i toplotnom energijom na području Grada Bijeljina je redovno. 

Svi bolesnici koji idu na hemodijalizu jutros su prema planu stigli na terapiju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )