FOTO: null

Poglavar Islamske Zajednice BiH Husein Kavazović izjavio je da je cilj Bošnjaka miran suživot sa Srbima i Hvatima kao i ostalim narodima na prostoru ove države.

"Mirna i prosperitetna Bosna i Hercegovina, zemlja Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih je naš cilj", poručio je Kavazović u svom predramazanskom obraćanju pripadnicima Oružanih snaga BiH u Domu Oružanih snaga u Sarajevu. 

Kavazović je poručio da se "trebamo natjecati u dobru, a ne u zlu." 

"Ramazanski post, koji nam uskoro dolazi, predstavlja svojevrsnu školu za duhovno putovanje vjernika. U ramazanu je smješten polog vjere. Objava i ramazan je mjesec intenzivnog učenja, čitanja i studiranja Kurana“, poručio je između ostalog poglavar IZ BiH. 

Kavazović je nedavno u javnosti podigao prašinu, kada je u Švajcarskoj održao skandalozan I uvredljiv govor za pripadnike srpskog naroda. 

On je je govoreći o predstojećim lokalnim izborima u BiH pozvao Bošnjake da se registruju i glasaju u Srebrenici i da ne dopuste da, kako je rekao, "vlah vlada u Srebrenici". 

“Nećemo halaliti nikome ko bude mogao, a ne bude htio. Svako ko može dati svoj glas, svako ko može da se registruje, svako ko može dozvoliti da ‘Vlah’ ne vlada u Srebrenici. Nek mu je haram (nečisto) ako to ne učini. To je naše i to ne možemo ostaviti… Ili da se krvlju zalijevamo ili svake četiri godine da idemo na izbore i da potvrdimo svoj suverenitet. Birajte Bošnjaci da li da svakih 20-30 godina krv lijemo ili da izađemo na izbore. Naša kuća je naša obaveza, a sačuvati Srebrenicu, pogotovo. Valja se protiv njih i mezarijima (grobljima) braniti. Ostanite budni za svoju domovinu”, izjavio je tada na skupu u Švajcarskoj Kavazović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )