FOTO: null

Neprijatno iznenađenje dočekalo je stanovnike naselja “Intergaj” u Bijeljini kada su na dječijem igralištu ugledali crne tragove. Pitaju se kome smeta dječija radost ili je riječ samo o nečijem hiru što pokazuje samo da društvo u kojem živimo ne počiva na

Crni katran posut svuda. Neko je crnilom obojio i ljuljaške i klackalice i tobogane. Ružna slika, ali prava prilika stanja u kojem živimo. Gdje smo to zalutali kada nam i dječija igrališta počinju da smetaju, pitaju se građani. Mjesto dječijeg okupljanja i smjeha oskrnavljeno je bezdušno ostavljajući gorak ukus u ustima da živimo u blizini onih koji su spremni na ovakva djela.

Krivca je teško naći. Iz samo sebi znanih razloga ostavio je ove crne tragove. Kome građani da se obrate u ovakvim situacijama objašnjavaju u Komunalnoj policiji.

“Komunalna policija ima nadležnost nad sprečavanjem oštećenja na ovakvim objektima koji su u vlasništvu grada. Konkretno građanima da bude jasnije za igralište koje je u samom gradskom parku postavljeno. Ukoliko neko namjerno oštećuje te predmete za igru dolazi u opasnost da bude kažnjen od strane Komunalne policije. Kada je riječ o ovom konkretnom slučaju Komunalna policija nem anadležnost jer se radi o zemljištu koje je u privatnoj svojini”, kaže načelnik Odjeljenja Komunalne policije Diko Simić.

Za prekršaje iz ove oblasti predviđene su kazne od 400 do 700 maraka za fizička lica, poručuju iz Komunalne policije, ali problem je što je počionioce teško pronaći i pokazati primjer drugima da su ovakva djela nedopustiva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )