FOTO: null

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je da su ga federalni ministar pravde Mato Jozić i rukovodstvo Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Zenica uvjerili da su preduzete sve neophodne mjere da bi osuđena lica bila zaštićena i obezbijeđena od

Kasipović je danas razgovarao sa Željkom Zorić i Snežanom Bajić, suprugama osuđenih lica koja kaznu zatvora služe u KPZ-u Zenica i informisao ih o izvještaju nastalom kao rezultat kontakta sa Jozićem i zamjenikom direktora KPZ Zenica Ivica Dujmović. 

On je naveo da je u toku priprema kompletnog izvještaja u vezi sa ovim nemilim događajem. 

"Prema informacijama koje sam dobio, nadležni pravosudni organi obavljaju potrebne radnje i postupke u vezi sa ovim, nemilim događajem. Rečeno mi je da je u najboljem redu obavljena vjerska služba povodom Vaskrsa", rekao je Kasipović. 

On je poručio da će ostati u kontinuiranom kontaktu sa Jozićem, rukovodstvom KPZ-a Zenica i porodicama osuđenih lica koja kaznu zatvora služe u zeničkom KPZ-a. 

On je istakao da Ministarstvo pravde Republike Srpske i dalje insistira na potpisivanju memoranduma u vezi sa izvršenjem kazne zatvora. 

"Nadam se da bismo uskoro mogli doći do kvalitetnijeg dogovora, prema kojem bi osuđena lica, koja osude sudovi u Republici Srpskoj ili kantonalni sudovi, bila u mogućnosti da izdržavaju kaznu zatvora prema mjestu svog prebivališta", rekao je Kasipović. 

Kasipović je istakao da će Ministarstvo pravde Republike Srpske do postizanja konačnog dogovora insistirati na profesionalnom i humanom odnosu u kojem svakoj osobi, prije svega, mora biti garantovana bezbjednost. 

Trojica zatvorenika Srba napadnuta su i pretučena na Vaskrs u zeničkom Kazneno-popravnom zavodu. Prema nezvaničnim informacija, njih su napali Bošnjaci među kojima je bilo i pripadnika selefijskog pokreta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )