FOTO: Glas Srpske

Žepče - Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić rekao je danas da se Hrvatima u BiH oduzimaju prava i da se to predstavlja zakonitim, navodeći da je i Adolf Hitler na zakonit način došao na vlast.

“Po zakonu smo bili protjerivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast. Pitanje je kakav je taj zakon pod kojim se oduzimaju prava jednom narodu i želi ga se izbrisati da je tu živio, kao što se to želi Hrvatima u BiH”, rekao je kardinal Puljić u propovijedi na misi u Žepču.


Kardinal Puljić je rekao da Hrvati i katolička vjera nisu bili uništeni ni u vrijeme turske vladavine ni komunističkog režima, pa “neće ni danas u prljavim političkim igrama i stranačkim prepucavanjima u BiH”, prenose hrvatski mediji.

“Nijedan narod neće imati sreće ako uništi drugi narod, a to se događa u BiH. Puno toga moramo ispraviti, ali naša katolička vjera je naš put za budućnost Hrvata u BiH”, poručio je Puljić.

On je pozvao vjernike da se snažnije vezuju uz katoličku vjeru i korijene, te da u zajedništvu istraju u turbulentnim vremenima kada je “pred ispitom sve hrvatsko”.

“Neće nas Hrvate u BiH spasiti nikakva politika, nego naša katolička vjera i naša hrabrost, vjernost i vjerodostojnost”, poručio je Puljić.

Hrvatski mediji podsjećaju da je nakon opštih izbora američki ambasador u BiH Morin Kormak konstatovala da je izbor lidera DF-a Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima Bošnjaka zakonit i u skladu sa Ustavom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )