FOTO: null

Banjaluka - Oko 170 biciklista iz 20 zemalja svijeta proći će kroz 11 gradova na 11. biciklističkoj trci "Beograd - Banjaluka", saopštili su organizatori.

Spektakl koji polako postaje brend cijelog regiona startuje u Beogradu kružnom trkom 28. aprila, što je novina za razliku od svih prethodnih izdanja. Dan kasnije karavan će krenuti iz prestonice Srbije, te preko Šapca i Obrenovac stići do Bijeljine, koja je ciljno mjesto prve trke. Istog dana karavan se seli u Teslić, iz kojeg 30. aprila kreće trka preko Teslića, Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša, da bi ciljno mjesto bilo u Banjaluci na Trgu Krajine. Podrškom ovih gradova domaćina još jednom je potvrđen značaj trke i prepoznat njen sportski, društveni i turistički potencijal. Drago nam je što se mnogi timovi koji jednom dođu ponovo vraćaju, tako da će pobjede braniti član ekipe Kols Ukrajinac Vitali Buts i Italijan Filipo Fortin iz tima GM Evropa Ovini.

- Trka je događaj svih nas, svih gradova kroz koje prolazi, ona je postala univerzalni događaj koji je danas ušao u sve segmente života, ne samo sportskog, već turističkog, ugostiteljskog, privrednog, političkog. Srušila je granicu između Srbije i BiH, tj. Republike Srpske u svom prvom izdanju, što se zadržalo i dan-danas. Za gradove kroz koje trka prolazi danas zna cijeli svijet, mediji iz 60 zemalja izvještavaju sa ovog događaja. Napravili smo brend koji moramo sačuvati - rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Podužoj listi pokrovitelja i sponzora, među kojima su vlade Republike Srpske i Srbije, te "Banjalučka pivara", kompanije "m:tel", "Triglav osiguranje", "Vitinka", "Enmon", "Lutrija RS", "Fabrika duvana Banjaluka", Zlatare "Kuprešak", "Alf-Om" je i "Glas Srpske", koji je uz RTRS generalni medijski sponzor.

- Bez sponzora ne bi bilo ni trke. Svi oni su direktno uključeni u organizaciju, a da bi trka bila što kvalitetnije organizovana, ove godine biće angažovano više od 3.200 osoba, uključujući učesnike trke, predstavnike medija, dežurne službe, te graničnu i saobraćajnu policiju Republike Srpske, BiH i Srbije - rekao je Kuvalja.

Nagradna igra

Organizator je uz pomoć sponzora organizovao i nagradnu igru, a svi koji žele da probaju svoju sreću mogu to da urade na "Fejsbuk" stranici "Beograd Banjaluka". Da bi ušli u konkurenciju za vrijedne nagrade potrebno je da "podijele" događaj na svom "Fejsbuk" profilu do 20. aprila. Imena dobitnika biće poznata 27. aprila, a dodjela nagrada 30. aprila na Trgu Krajine u Banjaluci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )