FOTO: null

Juče je u Foči, na pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu Republike Srpske, karate klub „UNSU“ iz Bijeljine predstavljalo 18 sportista u muškoj i ženskoj konkurenciji koji su ostvarili odlične rezultate osvojivši čak 17 medalja, od toga, četiri zlatne, četiri s

Novi prvaci Republike srpske su; Sara Kalajdžić, u borbama pojedinačno za nade U13 (-44kg); Anđela Knežević takođe u borbama pojedinačno za pionirke U12 (-35kg); Sanjin Kadirić u katama pojedinačno za pionire U10 (B klasa) i Ekipa u sastavu; Gavrilović Marija, Ivković Helena i Vujić Mia Milica, u katama za poletarke U9 i U8. Novi viceprvaci Republike Srpske su: Radan Uroš u borbama pojedinačno u kategoriji (+55kg) za nade U13, zatim Matej Gavrilović u borbama pojedinačno (-35kg) za pionire U10; Helena Ivković u katama pojedinačno za poletarke U9 (apsolutna klasa); Vujić Mia Milica u katama pojedinačno za poletarke U8 (C – klasa).

Bronzane medalje osvojili su: 

  • Jelena Tripunović  u borbama pojedinačno, u kategoriji pionirki U12 (-39kg)
  • Sara Kalajdžić u katama pojedinačno, u kategoriji ženskih nada U13 (apsolutni nivo)
  • Saša Aleksandar Živanović u katama pojedinačno, u kategoriji poletaraca U9 (E klasa)
  • Tripunović Vukašin u katama pojedinačno, u kategoriji poletaraca U9 (C klasa)
  • Marija Gavrilović u katama pojedinačno, u kategoriji poletarki U9 (apslolutna klasa)
  • Sanjin Kadirić u katama pojedinačno, u kategoriji pionira U10 (apsolutna klasa)
  • Ivan Knežević u katama pojedinačno, u kategoriji poletaraca U9 (E klasa)
  • Ekipa (Kalajdžić Sara, Knežević Anđela, Tripunović Jelena) u borbama ekipno, u kategoriji nada U13 i U12
  • Ekipa (Kadirić Sanjin, Stevanović Sergej, Gavrilović Matej) u katama ekipno za pionire U111 i U10

Prvenstvo Republike Srpske održano je organizaciji karate saveza Republike Srpske uz tehničku organizaciju KK „Nipon“ iz Foče, a učešće je uzelo 420 takmičara iz cijele Republike Srpske, iz četrdesetak klubova. Takmičenje je otvorila Ministrica za Porodicu, omladinu i sport  u Vladi Republike Srpske, Gospođa Jasminka Davidović. 

"Iako vrlo mlad klub, sa gore postignutim rezultatima svrstali smo se  među najuspješnije klubove Republike Srpske a ono što nas posebno raduje je činjenica da smo na ovom Prvenstvu, uz svo poštovanje naših gradskih rivala, bili najuspješniji bijeljinski karate klub! Sve to je dokaz da smo na pravom putu i da treba da nastavimo još organizovanije i snažnije, jer sigurno je da će neko od ovih naših mladih sportista krajem aprila mjeseca, na Državnom prvenstvu za Djecu izboriti mjesto u Reprezentaciji Bosne i Hercegovine a samim tim i plasman na Balkanski šampionat koji se ove godine održava u Istanbulu (Turska)", rekao predsjednik kluba i trener Goran Ivković.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )