FOTO: null

Karate klub “Šampioni” i Grad Bijeljina krajem septembra biće domaćini jubilarnog 10. međunarodnog turnira „Bijeljina open & Noć šampiona 2016“.

„Bijeljina open & Noć šampiona“ je međunarodni karate turnir koji svake godine okuplja oko 60 klubova  sa oko 600 takmičara iz zemalja okruženja.

Tehnički organizator turnira je bijeljinski karate klub „Šampioni“, a podršku i saglasnot događaju do sada su pružali karate Savez Republike Srpske i karate Savez Bosne i Hercegovine. 

“Finansisjku podršku tek očekujemo od strane Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, Grada Bijeljina, kao i svih drugih relevantnih institucija i privrednika, te ovom prilikom apelujemo na sve one ljude dobre volje da nam pomognu u nastojanju da organizujemo ovaj veliki sportski događaj u našem gradu”, kaže za portal InfoBijeljina Milorad Marković predsjednik organizacionog odbora turnira „Bijeljina open & Noć šampiona“.

Predviđa se da će ovogodišnji  “Bijeljina open” okupiti oko 2500 učesnika, sportista i delegacija iz kulturno – sportskog,  političkog i privrednog sektora iz čak 12 evropskih zemalja.

“Naša želja i jeste da jubilarni deseti po redu „Bijeljina open & Noć šampiona 2016“, u odnosu na prethodne,  po masovnosti bude jos veći, ali i da u organizacionom i svakom drugom smislu bude na zavidnom nivou. Sigurno da broj gostiju kojima ćemo biti domaćini zahtjeva jednu dobru pripremu i organizaciju svega što iziskuje jedan ovakav sportski događaj”, kaže Marković.

U nacrtu planiranih prihoda tj. budžeta turnira, pored vlastitih sredstva KK “Šampioni”  planirao je da  jedan dio sredstava obezbjedi kroz generalno pokroviteljstvo, te razna druga sponzorstva u vidu reklama.

“Nadamo se da ćemo naići na podršku i razumijevanje i da ćemo na vrijeme uspjeti zatvoriti finansijsku konstrukciju organizacije turnira, obezbjediti sve tehničke uslove, te da ćemo ispuniti zacrtane ciljeve u vezi ovogodišnjeg turnira u Bijeljini”, kaže Milorad Marković predsjednik KK “Šampioni” Bijeljina i predsjednik organizacionog odbora turnira „Bijeljina open & Noć šampiona 2016“. 

Turnir„Bijeljina open & Noć šampiona 2016“  planiran je za  24.septembar u dvorani Gimnazije u Bijeljini.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )