FOTO: null

Bijeljina - Fudbaleri Radnika nisu uspjeli da iznenade Željezničar u Sarajevu i da se domognu polufinala Kupa BiH, a mnogo im je na "Grbavici" nedostajao kapiten i vođa ekipe Stanko Ostojić.

Pouzdani lijevi bek kuburi sa povredom zgloba i svakodnevno ide na terapije da bi se što prije vratio na teren, a revanš meč četvrtfinala u kojem je Radnik izgubio sa 0:2 gledao je iz Bijeljine.

- Očekivao sam bolju partiju moje ekipe. Ne znam šta je uzrok slabije igre, ali verovatno je umor. U prvom meču protiv Želje smo se izmorili na teškom terenu, zatim smo u prvenstvu jurili rezultat protiv Slobode gde smo se istrošili. Pored toga imamo dosta povređenih igrača pa je šef morao da improvizuje. Menjao je taktiku, pokušavao da napadne, ali je Željo sasvim zasluženo prošao dalje - istakao je Ostojić.

Zbog pomenute povrede neće moći da pomogne saigračima ni u prvenstvenom meču sa istom ekipom koja je na programu u subotu, gdje očekuje bolju partiju i rezultat svoje ekipe.

- Imamo dobru ekipu, mimo igrača koji nisu u sastavu i možemo da se nosimo sa njima. Pitanje je samo taj umor kako će se odraziti na igrače - dodao je Ostojić.

Njegov povratak na teren poklopiće se sa finišem Premijer lige BiH gdje je Radnik već obezbijedio plasman u Ligu za prvaka. Kako su ispali iz Kupa Bijeljinci sada gledaju ka što boljem plasmanu u ligi kako bi napali mjesto koje vodi u Ligu Evrope naredne sezone. Taj uspjeh donijeće im plasman na treće mjesto, a možda čak i četvrto u zavisnosti od toga ko će podići trofej namijenjen pobjedniku Kupa.

- Na početku prvenstva ambicije su bile opstanak. Nadali smo se da možemo napasti plasman među prvih šest. Kada smo počeli ređati dobre rezultate i stigli u vrh cilj nam je bio što bolja pozicija. Realno, imamo šansu da zadržimo četvrto mesto, jer imamo pet bodova više od Slobode i šest od Krupe. Možemo da se nosimo sa njima, a pokušaćemo da napadnemo poziciju više. Ako ne to, onda se nadamo da će Željezničar ili Sarajevo osvojiti Kup, tako da bismo i sa četvrtog mesta došli do evropske vize. Trudićemo se svim silama. Sve je u našim rukama i sami odlučujemo o svojoj sudbini - istakao je Ostojić.

Kapiten Radnika vjeruje da utakmice u Ligi za prvaka mogu puno da donesu Radniku.

- Biće zanimljivo, što i jeste cilj. Biće mnogo jakih utakmica, za razliku od Lige za opstanak gde su Široki i Mladost praktično već obezbedili opstanak i njihove utakmice neće privući publiku. Svako kolo će biti derbi u Ligi za prvaka, odlično je što ćemo biti deo toga, a i naši navijači će imati šta da vide - zaključio je Ostojić.

Želi trofej u Kupu RS

Radnik je dogurao do polufinala Kupa Republike Srpske i u ponedjeljak će dobiti rivala kada će biti obavljen žrijeb. Mogući protivnici su Leotar, Sloboda Mrkonjić Grad i Slaven Dobrljin.

- Iskreno, očekujem trofej. Osvajali smo ga četiri puta i ambicije su nam da ga opet napadnemo kada smo već dogurali do polufinala. Igraćemo u najjačem sastavu - istakao je Ostojić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )