FOTO: null

Uprava Civilne zaštite Republike Srpske usljed najavljenih snježnih padavina i niske temperature vazduha ima spremne kapacitete za reagovanje ukoliko bude potrebno.

Republička uprava Civilne zaštite apeluje da građani, lokalne strukture vlasti i strukture zaštite i spasavanja obrate pažnju na ekstremno nisku temperaturu vazduha i na njen negativan uticaj na ljude i materijalna dobra, te da reaguju u slučaju potrebe. 

"U ekstremnim uslovima veoma je važan rad preduzeća koja se bave održavanjem i distribucijom", ističe se u saopštenju i dodaje da Uprava Civilne zaštite Republike Srpske ima specijalizovane timove za potragu i spasavanje ukoliko bude potrebno. 

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, sutra i u toku noći između 13. i 14. januara očekuje se prolazak hladnog fronta iznad Republike Srpske. 

Biće vjetrovito, oblačno sa padavinama, prvo obilnijom kišom na zapadu i jugozapadu, a vrlo obilnom na jugu, a potom će padati snijeg. 

Očekuje se jak južni i jugozapadni vjetar na zapadu, na momente i olujni. 

Temperatura vazduha u naredna dva dana biće od minus osam do plus pet stepeni Celzijusovih. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )