FOTO: null

Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Dragan Đurđević bi na izborima 2016. godine mogao biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine, potvrđeno je Srni u ovoj stranci.

Đurđević kaže da su pregovori za pitanje gradonačelnika i načelnika opština i gradova aktuelni, kako na lokalnom tako i na republičkom novou, ali da je sve, pa i njegova kandidatura za načelnika Bijeljine, izvjesna. 

"Postoji mogućnost da budem kandidat ispred SRS-a, ali i ispred još nekih stranaka. Ovo pitanje je u budućnosti realno jer SRS očekuje da je već poptrebno da se napravi neka aktivnost koja bi sigurno u narednih godinu dana mogla da predstavi i ostale kandidate", rekao je Đurđević Srni. 

On je dodao da u SRS imaju informaciju iz SDS-a da bi budući kandidat za gradonačelnika iz SDS-a mogao biti Mićo Mićić ili Zlatko Maksimović. 

"Očekujemo da vidimo šta će se desiti u praksi jer postoje problemi u vezi sa Maksimovićem koji nije član ni Gradskog odbora odbora te stranke, te ostaje pitanje da li će ga taj odbor i podržati", rekao je Đurđević. 

On kaže da postoji mogućnost da kao kandidat za gradonačelnika na narednim izborima bude neko ko je zajednički kandidat iz bijeljinske opozicije, na čelu sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata i Demokratskim narodnim savezom. 

"Smatramo da, možda, ujedinjavanje nekoliko političkih partija i predstavljanje političkih kandidata može da donese i neke promjene u samom izbornom ciklusu, ali vidjećemo šta će da se radi. U narednom periodu neophodno je ozbiljno otvoriti te razgovore", istakao je Đurđević. 

On je naglasio da će SRS na predstojeće izbore izaći zasigurno izaći sa svojim kandidatom, sa podrškom ostalih opozicionih partija ili bez nje. 

"SRS ne želi da daje blanko podršku i da se na kraju u praksi pokaže, kao što je to ranije bilo, da onaj ko bude izabran poslije ne poštuje svoje koalicione partnere, ne poštuje predizborna obećanja i daje sebi preveliki značaj", rekao je Đurđević. 

On, međutim, ističe da je možda i Zakon o lokalnoj samoupravi ostavljao takve mogućnosti, ali su, na svu sreću, u pripremi izmjene Izbornog zakona koje će donekle ograničiti samovolju i samovlašće gradonačelnika i načelnika opština. 

Đurđević, koji je i predsjednik Skupštine grada Bijeljina, smatra da će u narednom periodu Bijeljina biti u mogućnosti da rješava neke ozbiljne probleme u gradu, jer se, kaže, pokazalo da mnogi političari i odbornici nisu znali šta se sa budžetom grada dešavalo 2012. godine. 

"Nismo imali ni pretpostavku da će nam se desiti deficit od 6,7 miliona KM, što je potrošeno mimo znanja Skupštine grada. O tome smo bili obaviješteni tek po izvršenju budžeta 2012. godine, odnosno u martu 2013. godine", rekao je Đurđević. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )