FOTO: InfoBijeljina

Jednoj kesi je potrebno stotine godina da se razgradi u prirodi i zato smo našim sugrađanima na zelenoj pijaci u Bijeljini podijelili cegere koji su izrađeni od ekoloških materijala. Ovom simboličnom akcijom želimo da ukažemo na štetnost plastičnih kesa, ali i na važnost zdrave sredine, razvoj organske poljoprivrede i očuvanje zdravlja – izjavila je kandidatkinja Republičke stranke Srpske za gradski parlament u Bijeljini Jasna Pazarac Savić.

Savićeva je navela da u okviru Republičke stranke Srpske, od njenog osnivanja, vrijedno radi Savjet za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, koji je organizovao desetine akcija.

- Okrugli sto „Čista Bijeljina – grad bez smeća“, akcija „Očistimo grad za jedan dan“, inicijativa za izradu reciklažnih dvorišta, samo su neke od aktivnosti koje smo sporveli u prethodne tri godine. Moramo probuditi građane, da shvate koliko je ekologija bitan segment u funkcionisanju jednog grada – istakla je Savićeva.


 
Jasna Gordić, kandidatkinja RSS za odbornicu u Skupštini grada Bijeljina, naglašava da je  poražavajuća činjenica da Bijeljinke i Bijeljinci žive u plodnoj Semberiji, a da se na pijaci nalaze povrće i voće iz uvoza.

- Većina te hrane prolazi tretmane raznim hemikalijama, kako bi zadržala svježinu nedjeljama, pa čak i mjesecima. RSS promoviše održivi princip, a to je kupovina zdrave, domaće hrane, koja je proizvedena u Semberiji. Meni kao majci je važno da znam šta moja djeca jedu i zato ću se sa kolegama u Skupštini grada i dalje baviti pitanjima zaštite životne sredine i očuvanja prirode – zaključila je Gordićeva. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )