FOTO: null

Kanadski reditelj Igor Drljača počeo je snimanje dokumentarnog filma o Višegradu u kojem će biti predstavljeni turistički potencijali ove opštine, a posebno Andrićgrad i višegradska ćuprija.

Drljača, koji sam finansira snimanje filma, kaže da je Višegrad odabran kao mjesto bogate istorije i specifičnih objekata građenih od kamena. 

"Čitajući literaturu najveću pažnju nam je privukla gradnja višegradske ćuprije, a, takođe, je zanimljivo da je u okviru ovog grada napravljen još jedan grad - Andrićgrad", kaže Drljača. 

On je naveo da će u filmu biti predstavljena i banja "Vilina vlas", manastiri i sve ono mu privuče pažnju tokom snimanja. 

Drljača je rekao da će film biti promovisan naredne godine u Andrićgradu. 

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović kaže da će ovim filmom Višegrad biti predstavljen u prekookeanskim zemljama, kao grad bogatog kulturno-istorijskog naslijeđa, spomenika sa liste Uneska i jedinstvenog kompleksa Andrićgrada, kao centra za kulturu i umjetnost.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )