FOTO: rts.rs

Toronto reptorsi su novi NBA šampioni! Kanada po prvi put od osnivanja lige ima šampiona najjače lige na svijetu pošto su Toronto reptorsi savladali Golden Stejt voriorse u šestoj utakmici finala sa 114:110 i sa 4:2 zatvorili seriju.

Toronto je pobijedio i treću uzastopnu utakmicu na gostujućem terenu u NBA finalu i time postao novi NBA šampion. Prvi put u istoriji Kanada ima šampiona u NBA ligi.

Novim brejkom u Ouklendu, Reptorsi su skinuli krunu Golden stejtu, i to kao prvi koji su uspjeli da tri puta slave na terenu doskorašnjeg prvaka.

Voriorsi nisu uspjeli da se izbore s brojnim povredama, a pored Kevina Durenta, kojeg posle obnove povrede u prošlom duelu čeka duga pauza, teren je u finišu treće dionice zbog povrede noćas napustio i Klej Tompson.

Reptorsi su morali poslednjim atomima snage da savladaju "hendikepirane" Voriorse u poslednjem meču koji se odigrao u "Orakl areni".

Tim iz Toronta je minut i 55 sekundi prije kraja imao šest poena prednosti (108:102) ali je bivši šampion lige uspio da uvede utakmicu u neizvesnu završnicu. Imali su Ratnici i napad za eventualnu pobjedu ali je Stef Kari bio neprecizan.

Pitanje pobjednika riješio je Lenard sa linije za slobodna bacanja nakon čega je slavlje tima iz Kanade moglo da počne...

Iako je poluzdravi Kavaj Lenard imao prosječnu utakmicu za njegov standard (22 poena), u prvi plan iskočili su Paskal Sijakam i Kajl Lauri, ali i "džoker" tima iz Kanade Fred Van Vlit koji je postigao važne poene u samoj završnici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )