FOTO: InfoBijeljina

Proteklog vikenda u Čačku, u organizaciji karate federacije Srbije održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije za kadete i juniore u muškoj i ženskoj konkurenciji, te bodovni "Trofej Srbije" za mlađe seniore i seniorke.

Učešće je uzelo oko 140 klubova sa preko 800 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji u kojoj su članice KK "UNSU" a takmičarke KKS "Borac" iz Čačka sestre Kalajdžić Sara i Dajana ostvarile veliki uspjeh.

U subotu prvog dana vikenda, na prvenstvu Srbije, Sara Kalajdžić je u konkurenciji kadetkinja u borbama pojedinačno, u kategoriji (-47) osvojila srebrnu medalju, dok je u ekipnoj konkurenciji sa ekipom Borca bila zlatna.

Sara je u obje konkurencije briljirala osim u pojedinačnom finalu u kom je rezultatom 0:2 poražena od Dunje Rajić iz KK "Zadrugar" (Lazarevo).

Drugog dana vikenda u nedjelju u konkurenciji mlađih seniorki Dajana Kalajdžić je u kategoriji (-68) takođe izborila finale u kome je rezultatom 1:2 poražena od takmičarke KK "Žandarmerija" Sofije Simović. U ekipnoj konkurenciji Dajani i ekipi Borca je pripala zlatna medalja.

"Obje naše članice su odnedavno su registrovane za KKS "Borac" iz Čačka kako bi mogle nastupati na zvaničnim takmičenjima karate federacije Srbije i već na prvom svom nastupu pokazale su da mogu ravnopravno da se nose sa najboljim takmičarkama Srbije. Njihova a i naša želja i cilj su rezultati koji će im u dogledno vrijeme obezbijediti mjesto u Reprezentaciji Srbije, za što vjerujemo da obe imaju kvalitet", navode u KK UNSU Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )