FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno i uglavnom suvo vrijeme, sa slabim snijegom u brdsko-planiskim predjelima, dok će na jugu biti pretežno sunčano.

Tokom prijepodneva očekuju se vrlo slaba kiša i susnježica ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu, a slab snijeg u višim predjelima.
 
Na jugu će biti suvo i sunčano, a mjestimično slaba kiša očekuje se prema večeri s jugoistoka, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
 
Duvaće slab vjetar, u Hercegovini i na zapadu umjeren sjeveroistočni.
 
Najviša temperatura vazduha biće od dva do sedam, na jugu do 11, u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov.
 
Ovog jutra preovladava ponegdje pada slab snijeg ili susnježica. U Hercegovini je pretežno vedro, a na sjeveru ima oblaka, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
 
Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus sedam stepeni, Han Pijesak minus četiri, Gacko, Mrakovica, Sokolac, Kneževo i Kalinovik minus dva, Bileća, Drinić i Nevesinje minus jedan, Sarajevo i Mrkonjić Grad nula, Banjaluka, Prijedor, Bijeljina, Srebrenica, Ribnik, Tuzla, Drvar i Novi Grad jedan, Doboj, Zenica, Rudo i Srbac dva, Višegrad tri, Trebinje četiri, te Mostar i Neum sedam stepeni Celzijusovih.   
 
Na Mrakovici je u protekla 24 časa palo 14 litara kiše po metru kvadratnom, u Novom Gradu 12, u Banjaluci 11, u Prijedoru 10, u Doboju devet, u Srebrenici, Srpcu i Driniću po osam, u Mrkonjić Gradu sedam, na Sokocu, na Han Pijesku, u Kneževu, Šipovu i Rudom po pet, u Višegradu i Bijeljini po četiri, u Kalinoviku, Bileći i Ribniku po tri, a po jedan litar u Gacku i Nevesinju.
 
Na Čemernu su jutros izmjerena 44 centimetra snijega, u Kalinoviku 40, na Mrakovici 36, u Driniću 29, u Kneževu 22, na Han Pijesku 18, na Sokocu 14, u Šipovu i Gacku 10, u Mrkonjić Gradu i Ribniku osam, u Prijedoru i Novom Gradu tri, u Banjaluci dva, a u Srebrenici jedan centimetar snijega.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )