FOTO: ABA liga/Dubai

Velika senzacija već na startu ABA lige. Novalija Dubai je pobijedio Crvenu zvezdu u "Koka Kola Areni" sa 86:84 i pokazao da je napravio ozbiljnu ekipu.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Dubaiju u prvom kolu ABA lige rezultatom 86:84 (28:16, 22:25, 16:22, 20:21).

Tim sa Bliskog Istoka se pokazao u odličnom svjetlu i pokazao da će biti nezgodan rival svima. Nije novajlija na Jadranu ustuknuo pred aktuelnim šampionom, čak šta više odigrao ga je sjajno i nanio favorizovnim gostima prvi poraz.

Ovo je bio prvi neuspjeh crveno-bijelih kad su u pitanju uvodni mečevi na Jadranu posle 10 godina. To im se poslednji put desilo u sezoni 2013/2014 kad je bolji bio Široki.

 

Na samom startu poslednje četvrtine, Miloš Teodosić je isključen. Iskusni plejmejker je napravio nesportski faul, a pošto je prethodno imao tehničku, to je značilo da je automatski njegovo učešće na meču završeno. Šokirani time što su ostali bez najiskusnijeg igrača, crveno-beli su dopustili rivalu da se ponovo "odlepi" i prednost domaćeg tima rasla je do čak devet poena razlike (80:71) na četiri minuta do kraja utakmice. Od tog trenutka, izabranici Janisa Sferopulosa su počeli da "tope" razliku, ali nisu uspeli da priđu bliže od dva poena minusa. Na kraju, su i izgubili sa dva razlike, iako su imali šut za pobedu, ali je Kodi Miler-Mekintajer promašio čitav koš kada je pokušao da donese slavlje svom timu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )