FOTO: Pixabay

Štucanje zna biti naporno, posebno ako potraje. Lijek za to ima doktor Lu Hunsen, koji velikodušno dijeli svoje savjete, od kojih su neki više nego korisni.

Inače, štucanje je iznenadna i nekontrolisana kontrakcija dijafragmalnog mišića (mišića pri osnovi pluća). Kada se ovaj mišić kontrahuje, glasne žice se brzo zatvaraju što dovodi do stvaranja dobro poznatog zvuka onda kada čujemo da neko ima štucavicu.
 
Prema savjetu doktora Hunsena, štucanje možete zaustaviti za svega pet minuta. Dovoljno je samo da na nadlanici pritisnete dvije tačke i čudo će se desiti. Naime, ove dvije tačke se nalaze na stranama kosti srednjeg prsta, na mjestu gdje se falanga sjedinjuje se sa zglobom. Suština ove tehnike da ove dvije tačke treba pritiskati istovremeno sa obe strane do pojave bolnih osjećaja.
 
Postupak ponovite nekoliko puta. Muškarci treba da pritiskaju ove tačke na lijevoj ruci, žene na desnoj. Poslije ovog jednostavnog postupka štucanje će prestati.
 
Inače, kineska, tradicionalna medicina smatra da je najvažnija stvar – pravilan protok krvi do mišića i tkiva. Ako negde u organizmu dođe do stagnacija krvi, onda  na tom mjestu počinje razvoj bolesti. I obrnuto – ako se obezbjedi odgovarajući protok krvi, organizam će biti u stanju da brzo izliječi bolest. Zato masaža ključnih tačaka pomaže ozdravljenju, prenosi Krstarica.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )