FOTO: pixabay

Temelj dobrog vaspitanja svakog djeteta, jeste da roditelj bude prisutan tokom njegovog odrastanja i posveti mu dovoljno ljubavi i pažnje

Čini se da moderno roditeljstvo, pred mlade roditelje postavlja različite izazove. Najveća roditeljska dužnost je da dobro vaspita svoje djete, što se smatra velikom i teškom misijom, pogotovo danas, u vrijeme modernih tehnologija, koje nerijetko djeci odvlače pažnju sa pravih vrijednosti, koje čine bezbrižno detinjstvo.

Psiholozi smatraju da postoji četiri elementa, koja čine bezbrižno djetinjstvo, a ujedno su i tajne dobrog roditeljstva.

Provedite kvalitetno vrijeme sa svojim djetetom

Temelj dobrog vaspitanja svakog djeteta, jeste da roditelj bude prisutan tokom njegovog odrastanja i posveti mu dovoljno ljubavi i pažnje. Bitno je da budete prisutni, da slušate i uvijek imate odgovor na svaku dilemu vašeg djeteta. Vi ste onaj oslonac koji mu je kroz odrastanje najpotrebniji. Razgovarajte sa vašim djetetom i učestvujte u njegovoj igri, jer ste vi najbolji prijatelj, kog će tokom života steći.

Budite dobar uzor svom djetetu

Opšte je poznato da djeca većinu ponašanja usvoje od svojih roditelja, zato je na vama da date sve od sebe da svom djetetu budete dobar uzor. Bitno je da zadobijete povjerenje svog djeteta, kako bi vas ono smatralo uzorom i slijedilo vaš primjer kroz život.

Svojim primjerom pokažite djetetu šta znači briga za druge, ali i briga o sebi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )