FOTO: InfoBijeljina

Institucije u BiH često dođu do saznanja da bezbjednosno interesantna lica borave u BiH, a nakon toga se za njima traga i ako budu pronađeni na bh. teritoriji, slijedi im protjerivanje.

Služba za poslove sa strancima BiH je tokom 2022. godine od drugih nadležnih sigurnosnih institucija zaprimila informaciju za 65 sigurnosno interesantnih stranih državljana. 
 
"Od 65 sigurnosno interesantnih stranih državljana, Služba je preduzimanjem radnji iz svojih nadležnosti pronašla, procesuirala i izrekla mjere protjerivanja za sedam stranih državljana", rečeno je portalu InfoBijeljina iz Službe za poslove sa strancima BiH.
 
Kako su dodali, u pitanju su dva državljana Libije, dva Pakistana, te po jedan državljanin Slovenije, Srbije i Egipta, koji predstavljaju prijetnju javnom poretku i sigurnosti BiH.
 
"Ostala lica nisu se nalazila na teritoriji BiH i u slučaju njihovog pokušaja ulaska na područje BiH njima će ulazak biti odbijen", rekli su iz Službe za poslove sa strancima BiH za portal InfoBijeljina.
 
Slučajevi protjerivanja iz BiH bilježeni su i ranijih godina. Podsjetimo, 24. aprila 2020. godine su pripadnici Službe za poslove sa strancima i Obavještajno bezbjednosne agencije na području Sarajeva pronašli dvije osobe, državljane Srbije za koje je utvrđeno da predstavljaju prijetnju javnom redu i bezbjednosti BiH, te su i oni protjerani.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )