FOTO: novosti.rs

Pravilo je da suprotne boje poništavaju jedna drugu. Zeleni korektor poništava crvene krugove, ljubičasti korektor umanjuje žute, a narandžasti korektor brine o plavim podočnjacima.

Za razliku od korišćenja samo klasičnog korektora u boji kože, upotreba nijanse za korekciju boje u komplementarnoj boji će u osnovi da neutralizuje sve nedostatke koje želite da sakrijete.
 
Korektori u boji mogu da izgledaju zastrašujuće, posebno zato što mnogi od njih dolaze u jarkim nijansama koje izgledaju kao da će biti samo još gore. Tako da, ukoliko imate tamno plave podočnjake, odlučite se za korektor narandžaste boje ili boje breskve, jer je narandžasta na suprotnoj strani od plave. Svetlijim tonovima kože odgovaraće nijanse breskve, dok će tamnijim biti bolje narandžaste nijanse.
 
Kako ispravno da sakrijemo podočnjake?
Važno je da šminaknje započnete sa hidratacijom, bazom za nanošenje korektora. Suva koža će izgledati umorno, bez obzira na to koliko korektora nanesete.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )