FOTO: pixabay

Skoro svi danas koriste bežični internet u svojim domovima. Osim što je jednostavniji za korišćenje, riješava nas i gomile kablova koje bismo inače morali da razvlačimo. Međutim, šta kada je ruter na jednom, a vaša soba na drugom kraju stana pa vam se ponekad čini da je lakše koristiti komšijinu nego svoju mrežu.

Postoji nekoliko trikova koje možete da upotrijebite za jačanje signala, pogotovo ako opcija preseljenja rutera nije moguća:

Podignite ruter na veću visinu

Nemojte ruter držati na podu, već ga podignite na visinu od barem metar, što je visina prosječnog stola, ili više. Ako možete, postavite ga na zid u visini ili iznad visine vrata.

Provjerite da li imate neželjene goste na mreži

Da li je vaša mreža zaštićena od neželjenih gostiju? Ako nije, možda neko od komšija koristi vašu otvorenu mrežu, što automatski usporava vaš internet. Najjednostavnije rješenje je da zaključate mrežu.

Provjerite da li neki od uređaja koristi velike količine prenosa podataka

Virusi i malware na pametnim telefonima i računarima mogu da uspore sam uređaj, ali i neovlašćeno skidaju i šalju velike količine podataka putem interneta. Zato treba redovno ažurirati operativne sisteme i aplikacije na uređajima, što uključuje i pametne televizore i druge uređaje koji koriste Wi-Fi.

Investirajte u pojačivač signala

Ponekad svi prethodni savjeti nisu dovoljni i jednostavno ćete morati da investirate u pojačivač signala. Na tržištu ih ima mnoštvo, a prilikom kupovine važno je provjeriti da li su kompatibilni s vašim ruterom.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )