FOTO: null

Lice tokom cijele godine treba njegovati. Međutim, u zimskom periodu kada su hladni i vetroviti dani, naša koža je izložena raznim negativnim uticajima, koji mogu dovesti do njenog isušivanja, pucanja i iritacije. To su razlozi zbog kojih je u zimskom per

Kozmetičarka Jasna Obradović, koja u tom poslu ima iskustvo od 50 godina, kaže da je koža kao kuća, ako nema dobar krov, dobru izolaciju, strada. Koža doživljava stres kad ulazite na primjer, iz hladnog u toplu prostoriju, ukoliko nije zaštićena, dodaje. "Koža će to zapamtiti i ostaviće dugotrajne posljedice, pa je u ovom periodu neophodno da se koriste biostimulansi, biomorskog i biološkog porijekla koji imaju veliki zaštitni uticaj - hidratacije i regeneracije kože", navodi gošća Novog dana.

Navela je da su to serumi koji se stavljaju na lice, a da je naročito bitno za stariju kožu, koja nema dovoljno lipida. Nakon seruma stavljaju se kreme koje imaju dosta minerala i vitamina u sebi, naročito kad su u pitanju stariji. I mladi moraju da vode računa o koži po hladnom vremenu, da koriste laganu hidrantnu kremu, kao zaštitni faktor, dodaje.

Najbolji tretmani s voćnim kiselinama i to đumbirom, grožđem i jabukom - jednom nedeljno

Ne možemo podjeliti kožu na masnu, suvu i mešovitu, svaka koža je za sebe i mjenja se u toku dana, zavisno od spoljnih faktora, ističe gošća Novog dana.

Kaže da je ključno da kožu ujutro iščistimo kozmetičkim mlekom, kako bi se otklonila sva nečistoća. Nakon toga, treba preći losionom P50, koji reguliše rad lojnih i znojnih žlezda, dodaje.

Obradovićeva kaže da je lično i za to da se u zimskom periodu stavi i puder, kako bi se koža dobro zaštitila.

Govoreći o greškama žena pri njezi kože, kaže da se one najčešće kombinuju različite vrste proizvoda - iz različitih kuća. "Najbolje je sve najbolje koristiti iz jedne kuće, najbolji je tako efekat", istakla je.

Kako je navela, u zimskom periodu je najbolje koristiti tretmane s voćnim kiselinama - na bazi đumbira, grožđa, jabuke. Bez obzira kakav je tip kože, taj tretman bi trebalo imati jednom mjesečno, dodaje. "A ako hoćemo pravi efekat, kod kože sa pegama i flekama, potrebno je tretman raditi jednom nedeljno".

Obradovićeva kaže da pored svih preparata koji postoje, ipak ruku ne može ništa zamjeniti i da je jako važno da se koža masira.

Dodala je da je važna i njega tijela u ovom periodu, jer se koža priprema za proljeće. "Najidealnije je uraditi masažu tijela, pa masažu lica, tada je najbolji efekat", naglašava.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )