FOTO: null

U policijskoj akciji „Kafe“ pripadnici Uprave za organizovani i teški kirminalitet MUP Republike Srpske uhapsili su čuvara u Kazneno popravnom zavodu u Doboju Maria Jankovića (38) i još pet osoba zbog sumnje da su se bavili trgovinom drogom.

Prema nezvaničnim informacija, osim Jankovića uhapšeni su Denis Nedinić (46) iz Teslića, a koji je nastanjen u Banjaluci, kao i Josip Ćosić (54), Boris Čupić (26), Dario Pavlović (39) svi iz Teslića i Dario Todorović (30) iz Doboja.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova RS Danica Gnjatović pojasnila je, navodeći inicijale, da se uhapšeni sumnjiče da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa i da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

- U toku akcija policija je pretresla više objekata koje koriste osumnjičeni i tom prilikom oduzeto je oko 1,1 kilogram marihuane. Osim toga nađeno je i 237 grama spida, ekstazi i LSD 30 komada, potom 7,14 grama kokaina – istakla je Gnjatovićeva.

Osim droge, prema njenim riječima, nađene su i digitalne vage, drobilice za pakovanje droga i više komada municije različitog kalibra.

- Posle saslušanja i kriminalističke obrade, svi uhapšeni će biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj – dodala je Gnjatovićeva.

Izvor „EuroBlica“ blizak istrazi pojasnio je da je ova akcija trajala duže vremena i da je tokom nje, policija prikupila dovoljno informacija sa kojima može dokazati krivicu osumnjičenih.

- Tokom istrage policija je određeni period pratila većinu osumnjičenih i prikupljala informacija o njihovim nelegalnim radnjama. Prema prikupljenim saznanjima jedan od organizatora grupe bio je Nedinić, koji se brinuo o većini poslova. Međutim, svi članovi su tačno znali šta je njihov posao – kaže naš sagovornik.

On je pojasnio da je posao čuvara Jankovića bio da prevozi drogu iz Doboja za Banjaluku.

- Janković je nekoliko puta prevezao drogu iz Banjaluke, a u to vrijeme bio je na bolovanju ili godišnjem odmoru u KPZ. Vjerovatno su mislili da ako njega zaustavi policija, da neće pregledati auto, jer se može izvući da je njihov kolega - pojasnio je izvor iz istrage i dodao da za sada nemaju informacije da li je možda Janković prodavao drogu i zatvorenicima u Doboju.

Prema njegovim riječima većina uhapšenih je od ranije poznata policiji zbog sličnih krivičnih djela, ali do sada nikada nisu „padali“ zbog većih količina. Neki od sada uhapšenih, bili su privođeni u toku poslednjih mjeseci, ali je policija čekala da prikupi dovoljno dokaza kako bi im zadali završni udarac.

- Neki od uhapšenih su jedno vrijeme provodili i u inostranstvu, pa će inspektori pokušati prikupiti informacije da li su se i tamo možda bavili sličnim poslovima – ističe naš sagovonik.

On dodaje, da  su u većini slučajeva prodavali manje količine droge ovisnicima na ulici, rijetko kada da se radilo o većim prodajama.

- Istaga će u ovom slučaju biti nastavljena i policija će provjeriti da li su možda imali još saradnika na području Republike Srpske – rekao je izvor iz vrha istage.

Suspenzija

Kako nezvanično saznajemo odmah posle hapšenja Mario Janković suspendovan je sa posla čuvara u Kazneno-popravnom zavodu u Doboju.

- Protiv njega će biti pokrenuti i disciplinski postupak i ako se dokaže krivica, on će dobit otkaz – pojasnio je sagovornik „EuroBlica“.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )