FOTO: Nezavisne / Tanjug / AP

Dragan Stojković Piksi je i dalje selektor Srbije. Djelovalo je da će odmah postati "bivši" nakon neispunjenog cilja na Еvropskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje Srbija ponovo nije uspjela da prođe grupnu fazu, međutim glave su se od tada ohladile i sve manje se zapravo i priča o njegovoj smjeni.

Činilo se da bi u petak mogao da bude smijenjen, pošto je tada bila zakazana prva sjednica Izvršnog odbora, ali za sada je uopšte rasprava o promjeni selektora odložena. Izvršni odbor će biti održan, ali tek u ponedjeljak, ali ne i sa glavnom temom o smjeni Dragana Stojkovića. Telefonskim putem, zbog godišnjih odmora, rješavaće se detalji oko početka nove sezone Superligi koji još nisu donijeti, što znači da je Piksi, za sada, "preživio".

Zbog toga su utihnule i priče o smjeni Dragana Stojkovića, zbog toga se sve manje i priča i o kandidatima da ga naslijede, pošto kako sada stvari stoje ne bi bilo iznenađenje ni da ostale na klupi Srbije u narednom ciklusu. I za to ima više razloga, a jedan od najvažnijih je da je pred nama nikad važnija Liga nacija.

U šest ozbiljnih utakmica protiv Švajcarske, Španije i Danske, moglo bi da bude odlučeno i rangiranje Srbije na žrebu za Svjetsko prvenstvo u SAD, Meksiku i Kanadi, pošto UЕFA i FIFA razmatraju ovu promjenu u posljednji čas. To svakako ide na ruku selektora jer postoji bojazan da se počinje novi projekat uoči tako važnih mečeva, a koliko god da je bilo grešaka, na njegovoj strani je sada kontinuitet koji ima sa reprezentacijom.

Naravno, tu je i ugovor do 2026. godine koji ga čuva jer neće podnijeti ostavku, ali i manjak kvalitetnih rješenja za njegovog nasljednika. Prije svega, domaći treneri nisu spremni da uskoče u njegove cipele.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )