FOTO: screenshot

Pojedina jela, da bi bila hrskava, moraju se spremati na jakoj vatri, nije moguće smanjiti temperaturu, a da hrana bude pripremljena baš onako kako ste željeli. Na sreću, pojedinci su otkrili sjajne trikove kojima su riješili ovakve probleme.

Korisnik TikToka pod nadimkom FlavorGo podijelio je sasvim jednostavan, ali djelotvoran savjet kako da spriječite prskanje ulja prilikom prženja.
 
Sve što je potrebno jeste da ulijete malo vode u tiganj.
 
"Dodavanje vode tokom kuvanja čini slaninu hrskavom i sprečava prskanje ulja", rekao je on.

@flavorgod Add #bacon 2 nonstick pan & enough water to cover the bottom. Cook over medium-high until the water evaporates, and your left with crispy bacon #fyp ♬ original sound - Flavor God
Mnogi su se pitali kako to da se voda ne miješa sa uljem u tiganju i kako baš ona ne dovodi do prskanja, što se inače dešava. Autor video-snimka je objasnio da voda proključa prije nego što se masnoća sa slanine istopi i pređe u tečno stanje.
 
Dodaje da je slaninu uvek bolje peći u tiganju nego u rerni jer je proces pripreme mnogo brži, a slanina bude hrskavija i ukusnija.
 
Drugi problem kada je u pitanju priprema hrane na visokim temperaturama jeste zagorjevanje, što hrani kvari ukus.
 
Jedna korisnica TikToka, upisana kao DaraKarhu, rekla je kako je dovoljno da prije prženja u tiganj sa zagrijanim uljem isječete jednu šargarepu. Ovaj trik zaista radi, jer je šargarepa puna vode i upijaće veliku količinu toplote.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )