FOTO: Pixabay

Mnogi se pitaju kako srediti stan da izgleda luksuzno, a dovoljno je samo izbjeći određene greške.

Svako želi da ima lijep dom, ali se ponekad ipak dešavaju mali pehovi koji mogu da naruše izgled cijelog prostora. Zato vam donosimo nekoliko savjeta pomoću kojih će mjesto gdje živite uvijek biti u najboljem izdanju.
 
Udaljite namještaj od zida

Jedna od najgorih grešaka koju možete da napravite jeste da sav namještaj primaknete uza zid. Iako je malim spavaćim sobama takvo postavljanje namještaja jedina opcija, u većim prostorijama, poput dnevne sobe ili kupatila, to bi ipak trebalo izbjeći. Većina ljudi misli kako će nameštaj do zida učiniti malu prostoriju vizuelno većom, ali to nije istina. Odmaknite namještaj makar desetak centimetara i bićete iznenađeni dobijenom razlikom.
 
Prikrijte kablove

Jedna od grešaka koja se stalno ponavlja jesu kablovi raznih uređaja koji su izloženi tako da ih svi mogu primijetiti. Konkretno rješenje ne postoji, ali pokušajte da sakrijete kablove koliko god vam to ambijent dozvoljava. Osim estetskog problema, oni predstavljaju po život opasan problem ukoliko leže po podu.
 
Zid treba malo da diše

Prilično česta i banalna greška je potpuno prekrivanje zida slikama. Iako nije dobro da zidovi zjape prazni, ne valja ni pretjerivati s dekorisanjem, nego treba ostaviti malo prostora kako bi oči imale gdje da se odmore. Isto pravilo važi i za podove.
 
Veliki promašaj u kupatilu

Prostirke u kupatilu su velika greška, jer nemaju nikakvu funkciju. To se posebno odnosi na one oko ve-ce šolje. Vrlo su nehigijenske i pokušajte da ih izbjegnete.
 
Sve u istoj boji je dosadno

Stotinu bež nijansi u sobi - još jedan od pouzdanih načina da prostorija postane dosadna. Iako je bež veoma zahvalna boja, s njom ipak ne treba pretjerivati. Ako su već zidovi tako obojeni, onda neka namještaj ne bude isti takav već oživite prostoriju nekim upadljivim detaljima jarkih boja.
 
Rasvjeta je vrlo važna

Loše osvijetljen prostor nije prijatan za duži boravak, a rasvjeta treba da bude takva da vam u svakom trenutku omogući obavljanje različitih aktivnosti i da pruži mogućnost opuštanja. Različite efekte postićete zanimljivim lampama. Centralna rasvjeta, ako je jedina u prostoru, uglavnom je jednolična i ne nudi nikakvu mogućnost za igru sa svjetlom.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )