FOTO: pixabay

Skidanje masnih naslaga uopšte ne mora biti tako komplikovano kao što se čini...

Samo 10 minuta više značiće mnogo 

Bilo da je u pitanju šetnja, energično obavljanje kućnih poslova, ples, ili bilo koja druga rutina, sagorećete dodatnih 300 kalorija nedeljno, što je oko 3-4 kilograma godišnje. 

Jedite brazilske orahe svaki dan 

Jedan jedini brazilski orah pokriva dnevnu dozu selena, antioksidanta koji igra važnu ulogu u mršavljenju i sprečavanju raka dojke. 

Voda je nezaobilazna 

Osam do deset čaša vode dnevno smanjuje nadimanje, smanjuje apetit i omogućava organizmu da se otarasi toksina. Hidratacija bi takođe mogla da vam pomogne da ostvarite savršenu liniju jer ljudi često mješaju glad sa žeđu. 

Više manjih obroka 

Mali, a česti obroci ubzaće vaš metabolizam i podstaći prganizam da brže sagorijeva masnoće. Obavezno se potrudite da uključuju povrće i voće. 

I male promjene se računaju 

Koristite stepenice, bicikl umjesto auta, i idite pješice kad god vam se za to ukaže prilika. 

Nemojte isključiti masti iz ishrane 

Jedna od najvećih zabluda kada su dijete u pitanju je da se treba držati što dalje od masnoća. Jednostavno se opredijelite za zdrave izvore masti, poput svježe cijeđenih ulja, orašastih plodova, sjemenja, avokada i maslina. Time ćete, zapravo, ubrzati metabolizam. 

Ne zaboravite na proteine 

Proteini ubrzavaju metabolizam i za njihovo varenje je potrebno više vremena nego za masti ili ugljene hidrate. Što znači da će organizam potrošiti više energije za njihovu preradu. Sa povrćem i mahunarkama čine idealnu kombinaciju. 

Jedite više sirove hrane 

Sirova hrana će vas bolje zasititi, a prednost je što zadržava sve nutrijente i što ne sadrži dodatne kalorije u vidu ulja ili masti. 

Pijte svježe cijeđene sokove 

Prirodni sokovi hidriraće vaš organizam, pomoći mu da eliminiše toksine i obezbijedi mu brojne nutrijente, što će smanjiti osjećaj gladi. 

Ne lišavajte sebe sna 

Da li ste znali da je najbolji način da sagorite masnoće – da spavate? Spavanje smanjuje nivo kortizola (hormona stresa) i grelina (hormon koji izaziva osjećaj gladi), a povišava nivo leptina (hormon koji izaziva osjećaj sitosti). U toku sna se, takođe, luče hormoni koji igraju ulogu u sagorijevanju masti i imaju anti-ejdž efekat.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )