FOTO: null

Kad donosimo važnu odluku, bilo da je riječ o selidbi ili promjeni posla, često smo toliko fokusirani na jednu stvar da gubimo iz vida širu sliku

Kad donosimo važnu odluku, bilo da je riječ o selidbi ili promjeni posla, često smo toliko fokusirani na jednu stvar da gubimo iz vida širu sliku, čime pravimo krucijalnu grešku.

Da se to ne bi dogodilo, psiholozi savjetuju da obavezno poslušamo drugo mišljenje. Zato treba zatražiti mišljenje prijatelja, kolege ili člana porodice u čiji sud vjerujemo jer će nam on pomoći da posmatramo problem iz drugog ugla i da uvidimo aspekte koje smo zanemarili. Ali, nemojte tražiti savjet reda radi, već budite spremni da ga zaista otvoreno saslušate, bez predubjeđenja da sve znate najbolje.

Drugo, uzmite u obzir podatke. Što više preciznih pokazatelja imate, to bolje. Na primjer, vas može očarati atmosfera u firmi u koju ste došli na razgovor za posao, ali ne vodite se time jer vas to može odvesti u pogrešnom smjeru. Zatražite što preciznije parametre, poput visine plate, godišnjeg odmora, slobodnih dana. Brojke nekad zaista ne lažu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )