FOTO: null

Iako ljeti uglavnom mnogo poslova jenjava, bankarima ni tada ne manjka posla, jer ,mnogi podižu kredite za ljetovanje.

Svi koji su nekako uspjeli da izmire tekuće obaveze aranžman će platiti čekovima na poček, a za džeparac tu je keš kredit. Kamate su nikad niže, a mnogi će do odmora na moru stići uz refinansirajuće zajmove, odnosno prepakovaće stari kredit uz povoljnije uslove i uzeti još malo novca - pa na put.

Na gotovinske pozajmice kod banaka kamate su uglavnom ujednačene, pa ako žele da im nešto više novca ostane u novčaniku, klijenti bi trebali da obiđu banke i pronađu onu s najnižim troškom provizije. 

- Ljeto je period kada se uzima najviše gotovinskih kredita - kaže dr Aleksandar Vasiljević s Fakulteta za pravne i poslovne studije “Dr Lazar Vrkatić” u Novom Sadu. 

Očigledno da se građani letovanja teško odriču i to čine samo ako moraju. Potroščaki krediti koji bi se namenski koristili baš za leto nisu zanimljivi, a keš krediti su univerzalni, bilo da se ljetovanje plaća agenciji ili se ide u sopstvenom aranžmanu. 

Oni koji žele da podignu gotovinski kredit prvo treba da pogledaju šta nudi banka kod koje imaju račun jer je za klijente banke često kamata niža, a provizije nema. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )