FOTO: pixabay

Kafa je napitak koji će vas tokom zime najbrže zagrijati.

Hladno vrijeme se približava, a kako bi vam bilo toplo, pored garderobe koja vas grije spolja, potrebno je popiti i napitak koji će vas zagrijati iznutra.
 
Iako mnogi tokom zime piju čajeve, kuvano vino, ili pak neko jače, kraće alkoholno piće, u nadi da će se zagrijati, zapravo samo prave grešku.
 
Stručnjaci savjetuju da se u takvim slučajevima pije bilo koje alkoholno piće, jer od alkohola će se krv brzo "sjuriti" ka ekstremitetima i na trenutak će zagrijati ruke i noge, ali će toplota veoma brzo i proći.
 
Prsti će se brzinski ohladiti, a ako trpite duže hladnoću, moguća je čak i hipotermija.
S druge strane, nutricionisti tvrde da će organizam morati da uloži više energije kako bi se zagreijao, ako popijete neko hladno piće. Zato se preporučuje da umjesto vrućeg popijete ledeni čaj, a ako ne možete da pijete zimi hladno piće, onda popijte kafu, jer će tijelo tada početi da se pojačano zagrijava.
 
Da li će kafa biti topla ili vrela, to, zapravo, uopšte nije važno jer vas ne grije toplota napitka, već kofein koji ubrzava metabolizam.
 
Ipak, jako je važno da kafi ne dodajete ni mlijeko ni šećer, jer će ti sastojci izazvati reaktivni pad šećera.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )