FOTO: pixabay

Doručak se tradicionalno smatra najvažnijim obrokom u danu.

Nije iznenađujuće, jer upravo s njim započinje rad našeg digestivnog sistema, što znači da bi doručak morao da bude od maksimalne koristi.
 
Dobar doručak može vam pomoći da kontrolišete glad tokom dana, pa čak i da izgubite višak kilograma. S obzirom na to da se često govori šta treba jesti za doručak, ovog puta otkrivamo u koje vrijeme je najbolje posvetiti se prvom obroku, kako bi hrana donijela maksimalnu korist.
 
Idealan doručak trebalo bi da bude najmanje 10 do 12 sati nakon posljednjeg obroka.
Ako ste večerali u 20:00, najuspešniji obrok sljedećeg dana za vas biće u 8:00 ujutru. Najbolje vrijeme za doručak je između 7:00 i 9:00 ili, ako se probudite kasnije, u roku od dva sata nakon ustajanja. Takva rutina pomaže u održavanju digestivnog sistema i kontroli nivoa šećera u krvi.
 
Ako vam se ne jede ujutro, onda definitivno ne bi trebalo da se forsirate, čak i ako ustajete zaista rano. Ipak, trebalo bi da se pobrinete da u slučaju gladi imate mogućnost zdravog i obilnog obroka gde god da se nalazite, jer u suprotnom jednostavno nećete imati dovoljno energije za čitav dan.
 
Stručnjaci savjetuju biranje hrane s visokim sadržajem proteina za doručak. Kao prvo, ona će vam ponuditi idealan osjećaj sitosti, a kao drugo, korisna je za gubitak viška kilograma jer smanjuje rizik taloženja masti u tijelu. Kada se radi o ugljenim hidratima, ni njih ne treba u potpunosti isključiti čak i kada se pridržavate dijetalnog režima ishrane, jer oni vašem tijelu obezbjeđuju potrebnu energiju.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )