FOTO: Nezavisne/Tanjug

Ma, šta smo mi to gledali u Londonu?! Košarkaši Južnog Sudana, koji su jedni od rivala Srbije na Olimpijskim igrama odigrali su epski meč protiv selekcije SAD, vodili skoro 28 minuta, na momente i sa 16 razlike, a na kraju je do izražaja ipak došao kvalitet "drim tima" za preokret - 101:100!

Vjerovatno da apsolutno niko ni u najluđim snovima nije mogao da sanja da će Južni Sudan igrati egal utakmicu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država za koju su igrali baš svi. Niko nije odsustvovao, ali u košarkaše Južnog Sudana kao da je nešto danas "ušlo", prenosi Telegraf.

Jer na 22 sekunde do kraja utakmice, košarkaši afričke selekcije pogotkom za tri poena preko Šejoka poveli su sa jednim poenom prednosti (99:100) i ostavili Amerikance u potpunom šoku.

Ipak, poslije minuta odmora, Lebron Džejms je pogodio na polaganju i ostavio Sudancima osam sekundi da odlučuju o svojoj sudbini na ovom meču.

Na kraju je Karlik Džons promašio za pobjedu, iako je imao tripl-dabl učinak na ovom meču! On se inače pominje kao već viđeno pojačanje Partizana.

Na kraju je stao na 15 poena uz 11 skokova i 11 asistencija, dok je Marijal Šejok ubacio 25 za Južnosudance.

Može se diskutovati da li je tu postojao i faul malo kasnije, ali su sudije ostale nijeme i uskratile su možda Južni Sudan za istoriju i pobjedu nad Amerikancima.

Da ne zaboravimo da su Lebron Džejms sa 23 poena, te Entoni Dejvis sa 15, odnosno Džoel Embid sa 14 vodili Amerikance do ove dramatične pobjede.

Brz ritam igre sa dosta trčanja očigledno je odgovarao Južnosudancima, koji su na seriju Amerikanaca od 8:0 na početku utakmice odgovorili još jače i već pred kraj prve četvrtine sa 16:11 otišli na prednost od 18:23.

Činilo se da je to samo kratkog daha i da će Amerikanci poslije toga doći do kontrole, ali su se svi grdno prevarili. Jer, Južni Sudan je drugu dionicu dobio rezultatom 32:20 i na poluvremenu imao 14 poena prednosti protiv "drim tima" u kojem su bili i Lebron Džejms i Stef Kari.

A da stvar bude još luđa, Karlik Džons je u svemu tome dominirao i negdje na početku posljednje četvrtine je ostvario tripl-dabl učinak!

U jednom trenutku je prednost Južnog Sudana iznosila i 16 poena razlike, poslije čega je do izražaja ipak došao kvalitet Amerikanaca, a presudan za ishod meča, može se reći bio je njihov niz poena na kraju treće dionice.

Od 65:76 došli su Ameri do 81:76, što će reći da su nanizali čak 16 poena, čime su došli do daha.

Nisu se predavali Južnosudanci čak ni kada su Ameri imali +8 u posljednjoj deonici. A onda, ludilo koje smo već opisali. Prosto je nevjerovatno šta se desilo u Londonu.

Ali i ovo što su pokazali je velika opomena, posebno za košarkaše reprezentacije Srbije da neće smjeti da potcijene baš nijednog protivnika na Igrama u Lilu, pa u Parizu. Sjetimo se da je Portoriko igrao na jednu loptu sa Grčkom, da je na kvalifikacionom turniru savladao Litvaniju i Italiju, a sada je Južni Sudan igrao nevjerovatno protiv Amerikanaca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )