FOTO: null

BIJELJINA - Dekan Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini Univerziteta Istočno Sarajevo Miladin Jovičić rekao je da je ovaj fakultet u prethodnom periodu ostvario izuzetne rezultate, da trenutno ima 700 studenata, od kojih je 120 na master studijama, te

"Nakon prvog upisnog roka u školskoj 2017/2018. godini fakultet je tražio povećanje upisne kvote te je upisano 90 studenata u prvu godinu studija i 30 na drugi ciklus studija čime je po uspješnosti ostvarenog upisa i racionalnosti troškova svrstan među najuspješnije fakultete Univerziteta", rekao je Jovičić na konferenciji za novinare. 

On je dodao da je u promociji diploma za 2017. godinu u kojoj je učestvovalo 114 studenata, više od 50 odsto bilo zaposleno, odrađivalo pripravnički staž ili volontiralo, a naknadno je nastavljen uspješan trend zapošljavanja. 

"U generaciji koja je upisana 2013/2014. godine, a diplomirala 2016/2017., više od 80 odsto diplomiranih studenata pronašlo je zaposlenje", rekao je Jovićić. 

On je naglasio da je tome dorinio i veoma uspješan trend studentskih praksi koje fakultet organizuje od 2016. godne na kojim studenti imaju priliku da pokažu svoje znanje i sposobnosti te, zahvaljujući zanimljivom profilu, postaju izuzetno traženi na tržištu rada. 

Jovičić je podsjetio da Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina ima 41 zaključen sporazum o poslovno - tehničkoj saradnji sa drugim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu, sa javnim ustanovama, privatnim subjektima bankama, osiguravajućim kompanijama i drugim. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )