FOTO: Glas Srpske

Luka Jović će u idućih nekoliko dana i zvanično postati član Reala, prenio je ugledni španski “As”, a potvrdili izvori “Glasa Srpske”.

Napadač Ajntrahta praktično je dogovorio sve uslove, baš kao i čelnici dva kluba, pa se samo čeka potpis i predstavljanje jednog od najboljih mladih fudbalera svijeta na “Santijago Bernabeuu”. Iako su se posljednjih dana pojavile informacije da su, osim Reala, u igri najbolji engleski i italijanski klubovi, “kraljevski” klub ipak je bio najkonkretniji.

- Dobro je poznato da u fudbalu nije gotovo dok ne padne potpis, ali bi čudo trebalo da se desi pa da Luka ne stavi paraf na ugovor. Posao je praktično završen, što će u idućih nekoliko dana biti i potvrđeno. Jovića već za dvadesetak dana očekuje nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine, pa bi bilo dobro da se odmori i mirne glave koncentriše za nastup u Italiji - rekao je naš izvor, vrlo dobro upućen u sapunicu kojoj se nazire kraj.

Naime, duže od dva mjeseca kruže priče da je najbolji strijelac Ajntrahta ove sezone jedna od ključnih kockica “novog” Reala koji sklapa Zinedin Zidan. Od povratka na klupu francuskog stručnjaka počele su da se pojavljuju informacije da je Bijeljinac njegov prvi izbor za mjesto, uz Karima Benzemu, u samom vrhu napada. Jović se po godinama (21) savršeno uklapa u njegovu viziju kao dugotrajno rješenje, a golovima u Bundesligi i Ligi Evrope pokazao je i da je jedan od najubojitijih fudbalera Evrope u ovom trenutku. U nedavno završenoj sezoni postigao je 27 golova na 48 mečeva, od kojih deset u Ligi Evrope, pa je bilo jasno da Ajntraht nema prevelike šanse da ga zadrži pred naletom mnogo imućnijih i kvalitetnijih klubova.

Jović se trenutno odmara u rodnom Bataru nadomak Bijeljine i čeka poziv menadžera Falija Ramadanija kako bi definitivno postao stanovnik Madrida.

Istovremeno, “As” tvrdi da će novi plejmejker Reala biti Eden Azar, te navodi da će predstavljanje Belgijanca pred navijačima biti upriličeno 3. juna. Uz njih dvojicu, Real je vrlo blizu dogovora sa Lionom o dolasku Ferlanda Mendija.

Peti Srbin u Realu

Ukoliko se ne desi veliki preokret, Luka Jović će postati peti Srbin koji će obući dres najboljeg kluba svijeta. Led je probio Milan Janković 1987. godine, a čast da budu dio “kraljeva” imali su i Predrag Spasić, Dejan Rambo Petković i Perica Ognjenović. S obzirom na to da nijedan od njih nije ostavio dublji trag među “los blankosima”, Jović će imati šansu da postane najuspješniji Srbin u istoriji Reala.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )